Kulisleri sallayan bedelli askerlik sesleri

Merakla beklenen bedelli askerlikte tarih netleşiyor. Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, tasarının ekim ayında parlamentoya gelebileceğini söyledi. Peki, yaş ve ücret ne kadar olacak? İşte cevabı...

Kulisleri sallayan bedelli askerlik sesleri

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal beklenen tarihi verdi. Bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi, Ekim'de Meclis'e gelebileceğini söyleyip, "Meclis açıldıktan sonra gündeme gelir diye düşünüyorum. Şu anda tabii Meclis tatile girdiği için yapılacak bir şey yok. Ama Milli Savunma'daki çalışmanın da inanıyorum ki Genelkurmayla şu anda temas halindeler." ifadelerini kullandı..

800 BİN BAŞVURU BEKLENİYOR

Askerlik dönemi gelen 800 bin gencin gözü kulağı, Ankara'dan gelecek haberlerde. En çok merak edilen ise yaş ve ücretin ne olacağı... Bir önceki bedelli askerlik düzenlemesi, hem gençler hem de hükümet için isteneni vermedi. 450 bini bulması beklenen başvuru sayısı, yaş ve ücret yüksek tutulunca 70 binde kaldı. 

BEDELLİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Artan talepler hükümeti ikinci bir düzenleme yapmaya itti. Komisyon Başkanı Köksal, kanun teklifinin parlamento açıldığında gündeme gelebileceğini söyledi. Kulislere göre bedelli 1 Ocak 2015'te geçerli olacak. 

Köksal, yaş ve ücret konusunda ipucu vermedi. Meclis koridorlarında ise iki farklı seçenek konuşuluyor. İlk formüle göre yaş 28, bedel 20 bin lira. 

YAŞ 25, BEDEL 15 Mİ?

Fakat iktidar bu sefer de hayal kırıklığı yaşamamak için sınırı aşağı çekebilir. Yaş 25, bedel 15 bin formülü daha ağır basmaya başladı.  

ANKETLER "YAŞ 25" DİYOR

Bir araştırma şirketinin yaptığı ankete katılanların yüzde 59'u, "Bedel 15 bin olsun" dedi. Yüzde 64 ise "Yaş 25'i geçmesin" cevabını verdi.

<< Önceki Haber Kulisleri sallayan bedelli askerlik sesleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER