Kurban Bayramı'da yalan haberlerin hızını kesemedi

Yeni Akit gazetesi, yeni bir yalan habere daha imza attı. Bu sene Hacca gidemeyen Zaman yazarı Ahmet Kurucan'ı Hacca gitmiş gibi gösterip Kurucan'ın Arafat'ta beddua ettiğini öne sürdü.

Kurban Bayramı'da yalan haberlerin hızını kesemedi

17 ve  25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra yolsuzlukları paralel  safsatasıyla perdelemek için yalan haberde zirve yapan Akit gazetesi, Kurban Bayramı'nda hızını alamayarak Hac ibadeti üzerinden yalan habere imza attı.

Zaman Gazetesi yazarlarından Ahmet Kurucan'ın 16 Ekim 2013 tarihinde Arafat'ta yaptığı duayı güncelleyen Akit, 2014 hac ibadetine gidemeyen Kurucan'ı hacca götürdü ve anti-paralelcilere beddua ettirdi.

 Akit'in haberinin asılsız bir çarpıtma olduğu yatsıyı bulmadan ortaya çıktı. Haberde ismi geçen Ahmet Kurucan, Twitter hesabından bir açıklama yaparak Akit'i yalanladı. Hakkında çıkan haberin  çarpıtma ve yalan olduğunu belirten Kurucan, "Akit'in Arafat duası ile alakalı hem de bayram günü yazdığı çarpıtma ve yalan habere cevap vermeye tenezzül etmedim. Sadece bu sene hacca gitmediğimi ifade için 'anlarlar diye' bayramlaşmak için evime teşrif eden dostlarıma teşekkür ettim. Ama ya anlamamışlar, ya da anlamak istememişler. Onun için kısaca diyeyim,mezkur haberde o kadar çok çarpıtma ve yalan var ki 2013 yılı haccında o duayı yaptığımda daha paralel ilan edilmemiştik. Hem Hocamın duasını hem de benim duayı makaslamışlar. Şaşırtıcı olanı vasıfları nazara vererek yaptığım duayı nedense üzerlerine almışlar. Benim bu konuda yapabileceğim bir şey yok. Daha fazla yazıp bayramın ulvi havasını bozmak, israf-ı kelam ve zamanda bulunmak istemiyorum. Herkese hayırlı bayramlar." ifadelerini kullandı.


Ahmet Kurucan Twitter hesabından şunları yazdı:

 
1-Akit'in Arafat duası ile alakalı hem de bayram günü yazdığı çarpıtma ve yalan habere cevap vermeye tenezzül etmedim.

2-Sadece bu sene hacca gitmediğimi ifade için 'anlarlar diye' bayramlaşmak için evime teşrif eden dostlarıma teşekkür ettim. Ama…

3-…Ama ya anlamamışlar, ya da anlamak istememişler. Onun için kısaca diyeyim, mezkur haberde o kadar çok çarpıtma ve yalan var ki:

4- a-2013 yılı haccında o duayı yaptığımda daha paralel ilan edilmemiştik. b-Hem Hocamın duasını hem de benim duayı makaslamışlar…

5- c-Şaşırtıcı olanı vasıfları nazara vererek yaptığım duayı nedense üzerlerine almışlar. Benim bu konuda yapabileceğim bir şey yok.
 
<< Önceki Haber Kurban Bayramı'da yalan haberlerin hızını kesemedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER