Lice incelemesinde ulaşılan ilginç bilgi!

Lice'deki karakol baskınını soruşturan savcılık ön incelemesini tamamladı.

Lice incelemesinde ulaşılan ilginç bilgi!

  • Lice'de ön inceleme tamamlandı.
  • Olayların Lice'de çıkması 'tesadüf' değil.
  • PKK'nın en büyük esrar tarlaları bu ilçede.
  • Eylemi organize eden BDP İlçe Başkanı Harun Erkuş.
  • Erkuş büyük uyuşturucu operasyonunu engellemeye çalışan isim.
  • İlk kurşunu operasyondan sonra firar eden Bedri Kocakaya sıktı.

Lice'de karakol baskınıyla başlayan ve bir kişinin hayatını kaybettiği olayların ön soruşturmasında ilginç bulgular elde edildi. İddialara göre geçtiğimiz ay Lice'de yapılan büyük uyuşturucu operasyonunu engellemeye çalışan BDP İlçe Başkanı Harun Erkuş son olaylarda da başrolü üstlendi. Olayları başlatan kurşunu ise aynı operasyonun aranan zanlısı Mehmet Bedri Kocakaya sıktı.

23 Mayıs ta Jandarma Lice'nin köylerinde Narko-Terör operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda 70 milyon liralık uyuşturucu imha edildi. Operasyon sırasında halkı jandarmaya karşı kışkırtan BDP İlçe Başkanı Harun Erkuş, ele geçirilen uyuşturucular ve uyuşturucu tarlalarının bilgilerinin yer aldığı laptopu kastederek 'malımızı geri verin' dedi. Önceki gün Lice'de Kayacık Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda da Harun Erkuş'un bulunduğu tespit edildi. Erkuş'un karakol civarında bulunan köylerdeki halkı eyleme katılması için tehdit ettiği, kalabalığı bizzat topladığı tespit edildi. Yine örgütün etkin olduğu köylerde cami imamlarına karakol protestosuna katılımı artırmak için fetva verdirdiği, Cuma hutbesinde de protestoya katılma duyurusu yapıldığı gelen duyumlar arasında.

50 KİŞİLİK GRUP ÖSB ÜYESİ

Yenişafak'ta yer alan habere göre eylem sırasında köylülerin şiddete başvurmadığı belirtilirken, onlarca molotof kokteyli atan ve taş yağmuru başlatan yaklaşık 50 kişilik bir grubun kimliği tespit edildi. PKK'nın kurduğu ve kamplarda yetiştirip gönderdiği Öz Savunma Birliği (ÖSB) üyesi olduğu tespit edilen kişilerin, geçtiğimiz gün Cizre'de sözde yemin ederek Asayiş Birimi kuran ve gazetecilerin önünde gösteri yapan grup olduğu belirlendi. ÖSB'lilerin eylem devam ederken farklı noktalardan karakola uzun namlulu silahlarla saldırıya geçtiği; askerlerin, bu saldırıya havaya ateş açarak, meşru müdafada bulundukları belirtildi.

OLAY BİR EL ATEŞ SESİNDEN SONRA PATLADI

Olayların karakol inşaatının durdurulması talebiyle yapılan basın açıklamasının sonunda bir el ateş sesi duyulmasından sonra patladığı tespit edildi. İlk ateşi açan kişinin ise Mehmet Bedri Kocakaya olduğu belirlendi. Kocakaya, son uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu tarlalarının ve satış-gelir bilgilerinin yer aldığı laptopun sahibi olarak biliniyor. Kocakaya uyuşturucu operasyonunun yapıldığı günden beri firari durumda.

NEDEN LİCE?

Akşam'da yer alan habere göre son aylarda ardı ardına uyuşturucu baskınlarının yapıldığı ilçedeki hint keneviri tarlaları PKK’nın geçim kaynağı. Uyuşturucu ticaretinden yılda 500 milyon dolar kazanan PKK, son aylarda operasyonlarla iyice köşeye sıkıştı. Örgüt, ilçe halkını kullanarak uyuşturucu baskınlarının önüne geçmeyi hedefledi. İşte istihbarat birimlerinin Lice’yle ilgili değerlendirmeleri: 

- Çözüm sürecini fırsat bilen örgütün uyuşturucu kanadı, bölgeye binlerce ton hint keneviri ekti. Bu rakam geçtiğimiz yıl ekilen rakamın üstüne çıktı. 

- Lice kırsalında 100-150, Dibek’te ise 40 PKK’lı uyuşturucu tarlalarını korumak için “sınır dışına çekilmeme” kararı aldı. 

- Elde edilen telsiz konuşmalarında “Tarlaları muhafaza edin. Ekim’e devam” talimatı verildiği tespit edildi. 
<< Önceki Haber Lice incelemesinde ulaşılan ilginç bilgi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER