MİT Müsteşarı Hakan Fidan istifa etti

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere Müsteşarlık görevinden istifa etti.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan istifa etti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre MİT Müsteşarı Fidan, 7 Haziran'da milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için, 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden ayrıldığını belirten istifa dilekçesini Başbakanlık makamına sundu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilan ettiği takvime göre aday adayı olacak kamu görevlilerinin 10 Şubat 2015'e kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. ARINÇ'TAN İLK TEPKİ

CNN Türk'te soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu gelişmeyi şöyle değerlendirdi: "Yaşı 60'lara mı gelmiş. 40'larında. Ne işi var Meclis'te. Milletvekilliğinde ne işin var. Olağanüstü yetkilerin, katrilyonluk bütçenin olduğu işin var. Yap işini. Süperman gibi yetkilerin var. Otur oturduğun yerde. Ama bu olmuşsa Başbakan'ın bilgisi vardır. İstifasını duyduk iman ettik. Hayırlısı olsun."
<< Önceki Haber MİT Müsteşarı Hakan Fidan istifa etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER