Madenciler gizli mektupla tehlikeye dikkat çekti

Ermenek'teki maden faciasının acısı sürerken, zor şartlar altında çalışan madenciler seslerini gizli mektupla duyurdu. Mektuptaki detaylar bölgedeki madenlerin içler acısı halini gözler önüne serdi.

Madenciler gizli mektupla tehlikeye dikkat çekti

Ermenek'teki madende kalan arkadaşlarını kurtarmak için seferber olan ancak basına bilgi vermemeleri için tehdit edilen maden işçileri, yazdıkları isimsiz mektuplarla seslerini duyurmaya çalışıyor.

GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Önceki gün defnedilen 8 maden işçisinin cenaze töreninde gazetecilerin ceplerine mektup koyan işçiler, sorunlarına çözüm aradı.

İşten atılma korkusuyla ismini vermek istemeyen bir madenci yazdığı mektupta çarpıcı ayrıntılara yer verdi. Has Şekerler Maden İşletmesi’nde yaşanan facianın ardından geçici süreliğine kapatılan TARKOM maden işletmesinde işçi olduğunu anlatan kişi çalıştıkları maden koşullarını şöyle anlatıyor:

İŞÇİNİN HİÇBİR DEĞERİ YOK

"3 kişiyle Başyukarı diye tabir edilen maden bölümünden 34 ton kömür çıkarırsak yemeği ve servisi vereceğiz diyorlar. Ancak ocağın içi çok kötü durumda ve direkler kırık. Kömür çıksın da ne şekilde çıkarsa çıksın diyorlar. İşçinin hiçbir değeri yok.”

2 ocak kaçak çalışıyor

Maden işletmesindeki 2 ocağın kaçak olduğunu buna rağmen ocağın çalıştırıldığını belirten işçi mektubunda, “Ocağın biri su dolu. Çalıştığımız yerin ise altı eski ve çok tehlikeli.

EVE KİM EKMEK GÖTÜRECEK!

Eski ocağın tabanı boş durumda. Tehlikeyi göre göre bizi bu şartlarda çalıştırıyorlar. Birinin arkamızda durmasını bekliyoruz. Çalışmasak eve kim ekmek götürecek" diye soruyor. Mühendis ve çavuşların yeni kanunla üretimin düştüğünü söylediklerini de anlatan madenci, “Diyeceklerim bu kadar. Uyarmadı demeyin” sözleriyle mektubunu bitiriyor.

BUGÜN

<< Önceki Haber Madenciler gizli mektupla tehlikeye dikkat çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER