'Mahcubum, Başbakan’dan özür diliyorum'

Zaman Yazarı Bülent Korucu, Soma'daki facia sonrası, Erdoğan'ın taziye ziyareti sırasında yaşananlara ve yapılan haberlere ilişkin çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

'Mahcubum, Başbakan’dan özür diliyorum'

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenciye ait olduğu ileri sürülen sözleri köşesine taşıyan Korucu, havuz medyasının düştüğü çelişkili durumu anlattı.  

Facianın ilk günlerinde madeni işleten Soma Holding’e toz kondurmayanlar bugün neyi hedefliyor? İşte Bülent Korucu'nun bugünkü yazısı...

Ben 10 yıllık madenciyim. Soma’da yaşıyorum. Provokatör değilim. Olayın orta yerinde kaldım. Başbakan’ımızdan da özür dilerim. Art niyetim yoktu. Dayımım oğlu vefat etmişti. Onun kızgınlığı, üzgünlüğü vardı. Olayın ardından emniyete ifademi verdim. Evimden çıkamıyorum. Mahcubum. Yusuf Bey aradı. İletişime geçti. Helallik istedi. Ben de istedim. O da pişman olduğunu söyledi. Kendisini affettim. Helalleştik. O da beni affetti. Ben kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmadım.”

Yukarıdaki cümlelerin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenciye ait olduğu ileri sürülüyor. AK Parti’yi destekleyen gazetelerin internet siteleri ve sosyal medya kalemşorları habere balıklama atladı. Daha önce ‘provokatör, paralı eylemci, İzmir’den gelmiş TGB’li kışkırtıcı’ diye yazdıkları adamı hiç mahcubiyet eseri göstermeden sayfalarına taşıdılar. Bu taban tabana zıt çelişkili tavırlar zor durumda olduklarının göstergesi. Soma faciası ve sonrasında yaşananları örtmekte zorlanıyorlar.

O dayağı yemiş insan hangi şartlarda bu özrü diliyor? İki özel timci tarafından yerde derdest edilmişken tekme yiyen bir vatandaşın doğal davranışı böyle olabilir mi? Hayatın olağan akışına uygun bir beyan mı? Açıklamayı okuyan vatandaşların “Başbakanlık müşavirimiz ne kadar alçak gönüllüymüş, aramış helallik istemiş.” diye düşüneceğini sanıyorlar herhalde. Aynı yanılgıya tekmeden önceki görüntüleri yayınlarken de düşmüşlerdi. Protestocu E.K.’nin Başbakanlık konvoyundaki bir araca tekme savurmasını müşavirin saldırısına gerekçe yapmaya çalışmış, başaramamışlardı. Algı sihirbazlığı konusundaki uzmanlıkları Soma’da göçük altında kaldı.

Facianın ilk günlerinde madeni işleten Soma Holding’e toz kondurmayanlar bugün ‘kim koruyor’ sorularıyla manevra yapma peşinde. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bunlar olağan şeylerdir. Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır. Bu ocakla ilgili mart ayı sonunda yapılmış olan gerek sağlık gerek güvenlik kontrolünde işçi sağlığı iş güvenliği noktasında başarılı olduğu tespit edilmiştir. Yapılan kontrollerde de iyi noktada olan kömür ocaklarından birisi olarak değerlendirmesi yapılmıştır.” cümlelerini unutturma gayreti içindeler. Birkaç halkadan oluşan savunma hattı kuruluyor ve her mevzi sonuna kadar savunuluyor. O mevzi yıkıldığında geri çekilip sonraki mevzi tahkim ediliyor.

Soma Holding’in artık savunulamayacağı ortaya çıkınca bütün suçu yıkabilecek şekilde nefret objesi haline getirilmesi gerekiyor. Ama bu da çok riskli, zira tekme görüntülerinde olduğu gibi yanlış hedefi vurma ihtimali var. Dün Sabah Gazetesi yaşadığı çelişkiyi gösteren böyle bir tuhaflığa imza attı. Alp Gürkan’ın İstanbul’da yaptığı 47 katlı gökdelenin 27 katının imar skandalı olduğunu yazdı. Fakat nedense hep edilgen ifadeler kullanılmış haberde. ‘Spine Tower’e 27 kat fazla imar verildi.’ yazılmış manşette. İyi de kim verdi? Neredeyse gecekondu yapmak için bile belli yerlerden resmi-gayri resmi izin almanın şart olduğu İstanbul’da fazladan 27 katın iznini kim verebilir? İlçe belediyesi, büyükşehir, TOKİ, İmar Bakanlığı, Başbakanlık bu skandalın neresinde? Yine algı yapalım derken seken kurşunu hesap etmemişler anlaşılan.

Söz hükümet medyasından açılmışken Başbakan’ın katıldığı Koç Holding açılışını nasıl vereceklerini merakla bekliyorum. Gezi gösterileri sırasında infaz ettikleri Koç ailesi ile Erdoğan’ı birlikte görüntüleyen fotoğrafları nasıl tevil edecekler acaba? Manevra konusundaki yetenekleri biliniyor ama benimki de merak işte!
<< Önceki Haber 'Mahcubum, Başbakan’dan özür diliyorum' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER