Mahkeme Başkanını çileden çıkaran savunma!

Balyoz Davası'nın temyiz duruşmasında ortam gerildi.

Balyoz'da gergin duruşma! Yargıyı suçlayan avukatlara fırça

  • Sanık avukatları Türk yargısının bağımsızlığını kaybettiğini ileri sürünce, mahkeme başkanı sert bir dille uyardı.
  • Mahkeme Başkanı: "Savunmanıza bu şekilde devam etmeniz durumunda hakkınızda suç duyurusunda bulanacağım."
  • Sanık avukatı, Balyoz delillerinin sahte olduğunu ileri sürdü.
  • Mahkeme Başkanı 9 duruşmadır aynı savunmayı dinlediklerini, bunun faydasının olmadığını belirtti.

Temyizi devam eden Balyoz davasının  9. duruşmasında da bireysel savunmalar devam etti. 361 sanıklı davada şu ana kadar 180'e yakın sanığın savunması tamamlandı. 

Duruşmada sanık Aytekin Candemir'in avukatı Oğuz Kayıran, diğer avukatlar gibi Balyoz delillerinin sahte olduğunu ileri sürdü. Bu savunma üzerine Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, Kayıran'ın sözünü keserek uyarıda bulundu.

Savunma hakkını kısıtlamak istemediklerini dile getiren Hakim Ertuğrul, 9 duruşmayı geride bıraktıklarını ancak hep aynı savunmayı dinlediklerini söyledi. 

Ders notlarını evde tekrar eden öğrenciler gibi gözden geçirdiklerini ifade eden Ertuğrul, bu konunun tekrar tekrar dile getirilmesinin bir faydası olmadığının altını çizdi. Avukatlara seslenen hakim Ertuğrul, savunmaların hızlandırılmasını istedi. 

Avukat Kayıran savunmasında yerel mahkemede adil yargılanma haklarının ihlal edildiğini öne sürdü. Ardından "Söz meclisten dışarı" diyerek Türk yargı organlarının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sorgulamaya başlayınca salonda ortam bir anda gerildi.

Avukatın "Yüksek yargı organları artık bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirmiştir." sözlerine Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul'dan sert tepki geldi. Avukat Kayıran'ı uyaran Başkan Ertuğrul "Eğer bu şekilde konuşmaya devam ederseniz, hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım.'' dedi. Ertuğrul'un bu uyarısı üzerine Avukat Kayıran savunmasını kısa kesti.
 
18 sanığın avukatı olan Ali Fahri Kayacan ise savunmasında Mısır'daki askeri darbeyi örnek gösterdi.

Mısır'da askerin sokağa indiğini ve tankların yürütüldüğünü ifade den avukat Kayacan bu şekilde Mısır ordusu başarısız bile olsaydı darbeye tam teşebbüsün gerçekleşmiş olacağını söyledi. Ancak Balyoz darbe planı davasında ise ortada cebir ve şiddetin olmadığını savunarak yerel mahkemenin verdiği mahkumiyet kararlarının haksız olduğunu iddia etti.

<< Önceki Haber Mahkeme Başkanını çileden çıkaran savunma! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER