Meclis o manzarayı böyle savundu!

Erdoğan'ın Köşk’e çıkarken Meclis’te yaptığı yemin töreni öncesinde salonu terk eden CHP’lilere, izleyici localarından yapılan hakarete varan sataşmalara işlem yapılmadı.

Meclis o manzarayı böyle savundu!

Meclis Başkanı Çiçek adına konuşan Başkanvekili Yakut, “Tören öncesinde kısa süreli bir uğultu duyulmuş. Ancak uğultunun kaynağı yoğun katılım nedeni ile anlaşılamamıştır” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki yemin töreni olaylı geçmişti. CHP’li vekillerin Genel Kurul salonunu terk etmeleri sırasında teamüllere aykırı olarak hem izleyici localarından duyulan sözler hem de Cumhurbaşkanı locasında oturan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın gösterdiği tepki tartışma konusu olmuştu. Meclis Başkanlığı, “yuhalamaları” “kısa süreli uğultu” olarak nitelendirdi ve tespit yapılamadığından herhangi bir işlem de olmadığını bildirdi.

Erdoğan’ın yemin töreninde salona girişinden önce yaşanan tartışma sonrası CHP’lilerin salonu terki sırasında izleyici sıralarından “Anca gidersiniz, defolun” şeklinde bağrışmalar olmuş hatta basın locasında da Akşam medya grubunun yöneticisi Cengiz Özdemir’in CHP’lilere tepki göstermesi eleştirilere neden olmuştu. AKP sıralarından yapılan laf atmalara Bilal Erdoğan’ın da verdiği destek foto muhabirlerinin objektiflerine takılmıştı.

CHP’li Mehmet Hilal Kaplan Meclis’te yemin töreni sırasında yaşananların TBMM İçtüzüğe aykırı olduğunu belirterek, konuyu soru önergesiyle gündeme getirmiş ve izleyici locasında oturanların alkışlamasının bile yasak olduğuna dikkat çekmişti. CHP, Meclis Başkanlığından, yuhalama ve “anca gidersiniz” şeklinde bağırmalarla ilgili işlem yapılmasını istemişti.

CHP’li Kaplan’ın soru önergesini cevaplayan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “Ant içme töreni başlamadan önce Genel Kurul salonu içerisinde ve dinleyici localarında kısa süreli bir uğultu duyulmuştur. Ancak uğultunun kaynağı yoğun katılım nedeniyle kesin olarak tespit edilemediğinden dolayı herhangi bir işlem yapılamamıştır” demekle yetindi. DİLEK GEDİK - TARAF
<< Önceki Haber Meclis o manzarayı böyle savundu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER