Mehmet Metiner’in skandal savunmasına daha fazla dayanamadı

AKP Milletvekili Mehmet Metiner’in, Kur’an ayetinde geçen ‘akrabayı gözetin’ ifadesini ‘torpile referans’ yapmasına Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık sert tepki gösterdi.

Mehmet Metiner’in skandal savunmasına daha fazla dayanamadı

Bıyık, “Kendi çarpık düşüncesine ayeti alet etmek, insanı küfre götürür.” uyarısında bulundu. Kendisini ‘Ne partici ne cemaatçi ne tarikatçı, Kuran’a ve Peygamberimiz’e gönülden bağlı sıradan bir mümin müftü’ olarak nitelendiren Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, Metiner’in açıklamasına kişisel Facebook sayfasından cevap verdi. Bazı AKP’lilerin yakınlarınım torpille memur yapılmasının kamuoyuna yansıması üzerine Metiner’in, Akraba olduğu için atanma olmaz ama şunu da söyleyeyim; biz inançlı insanlarız değil mi; cuma namazına gittiğimizde her hafta hutbede ne okunur; ‘akrabalarını koru kolla’ der.” açıklaması kamuoyunda büyük tepkiye sebep oldu. Gerek Diyanet’in gerekse dindar çevrelerin bu açıklama karşısında sessiz kalmasına rağmen Müftü Adnan Zeki Bıyık tepkisini gizlemedi. “Bu şahsiyet derhal vekillikten ihraç edilmeli. Bu Müslüman halkın kitabını şahsi çıkarına alet etmeye kimsenin hakkı yok.” diyen müftü Bıyık, “Akrabaya yardım etmek onu hak etmediği yerlere usulsüz getirmek mi?.. Kendi çarpık düşüncesine ayeti alet etmek insanı küfre götürür. Her müminin bu sözü söyleyen şahsa tepki vermesi imanının gereğidir. Bu şahıs derhal çıkıp halkımızdan özür dilemeli ve de tevbe etmeli.” çağrısında bulundu.

BAŞIMIZA UMUMİ BİR CEZA GELEBİLİR


“Bu tip dinimizi incitici beyanların umumi bir cezaya vesile olabileceği endişesini taşıyorum.” diyen Müftü Bıyık, bu makûs duruma tepki vermeyenleri de kınadığını açıkladı. Sanal ortamda kendisine destek verenlere teşekkür eden Bıyık, “Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık yapan gafil şahsiyete verdiğim mümince tavra destek verenlerden Allah razı olsun. Gölgesinden korkan ödlek haysiyetsizlere de iman fakirlerine de veyl olsun. Kendini Müslüman sanan nasipsizler, alayınızı arasatta Allah’a şikayet edeceğim. Siz nasıl Müslümansınız, böyle bir kepazeliği başkaları yapsa hepiniz Vaiz-i Ekber olurdunuz. Yuh sizin kalıbınıza. Bakın benim bağlı olduğum hiçbir oluşum yok. Tepki veriyorum, inandığım kitabı savunuyorum, Ona terbiyesizlik yapanları lanetliyorum.” açıklamasını yaptı. Müftü Bıyık, bahse konu olan Nahl Suresi’ndeki ayeti çarpıtan Metiner’e yine aynı surenin 95. ayetini “Allah’a verdiğiniz sözü basit bir ücret karşılığı satmayın. Eğer bilirseniz, Allah katında olan, sizin için daha hayırlıdır.” hatırlatarak Tevbe Suresi’nin 9. ayeti ile de şu uyarıda bulundu: “Allah’ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları O’nun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür!”ZAMAN
<< Önceki Haber Mehmet Metiner’in skandal savunmasına daha fazla dayanamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER