Memleket yangın yeri, Sabah ise hala iftira derdinde

Sabah gazetesi bu sefer de, AB'nin İlerleme Raporu’na 'paralel' çarpıtma yaptı...

Memleket yangın yeri, Sabah ise hala iftira derdinde

Sabah gazetesi Avrupa Birliği Komisyonu’nun Çarşamba günü açıkladığı İlerleme Raporu’nda yer alan ‘paralel yapı’ iddiaları ile ilgili ifadelerini çarpıttı. Sabah gazetesi bugün birinci sayfasından verdiği haberde ‘Paralel kaygısı AB raporunda’ başlığını kullandı.

AB’nin 17. İlerleme Raporu’nda ‘paralel yapı’ ifadesi iki defa geçiyor ancak her iki ifadede de ‘kaygı’ yerine ‘iddia’ ifadesi yer alıyor ve bu iddianın hükümetin yolsuzluklara cevabı sırasında ortaya atıldığı vurgulanıyor. Raporun 9. sayfasında şu ifade yer alıyor: ‘Yolsuzluk iddialarına karşılık hükümet, Gülen Hareketi’nin kontrol ettiği devlet içindeki ‘paralel yapı’nın yargı darbesine kalkıştığını iddia etmiştir. ’

Raporun ‘hükümet’ kısmında yer alan yolsuzluk iddialarının detaylandırıldığı bölümün sonuç kısmında ise AB kaygısının yolsuzluk iddialarına ve hükümetin bu iddialara karşı tavrına odaklandığı net ifadelerle izah ediliyor. Raporda şöyle deniyor : ‘Neticede, hükümetin yolsuzluk iddialarına cevap verirken yürütmenin yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ve etkinliğine müdahalesi manasına gelen mukabelesi ciddi endişelere yol açmıştır. Bu durum siyasi iklimin daha da kutuplaşmasına yol açmıştır. Temel politikalar ve kanun tekliflerinin istişare yapılmadan ya da yeteri kadar danışılmadan yasalaştırılması uygulaması devam etmiştir’. 

Raporun 46. sayfasında da yolsuzlukla mücadele kısmında geçen ‘paralel yapı’ iddia olarak ele alınıyor. 81 sayfalık raporda iki defa ‘iddia’ olarak atfedilen paralel yapı ifadeleri her defasında tırnak içinde ve hükümet iddiası olarak zikrediliyor. Raporun hiç bir yerinde AB’nin ‘paralel yapıdan’ kaygı duyduğuna dair bir ifade bulunmuyor. Aksine, hükümetin yolsuzluk iddialarına yönelik verdiği tepkinin oluşturduğu endişeler raporun bir çok bölümünde yer alıyor.

İşte Sabah'ın o çarpıtma haberi;


CİHAN

<< Önceki Haber Memleket yangın yeri, Sabah ise hala iftira derdinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER