Milletvekili adaylığıyla ilgili AKP'yi karıştıran bomba bilgi

Seçimlere yönelik çalışmaların hızlanması ve bürokratların 10 Şubat’a kadar istifa etme zorunluluğu, AKP’deki liste hareketliliğini hızlandırdı.

Milletvekili adaylığıyla ilgili AKP'yi karıştıran bomba bilgi

Bu hafta Maliye Müsteşarı Naci Ağbal ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun adaylık için istifa edeceği belirtiliyor. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın milletvekili olacağı da kulislerde dile getiriliyor.

Milletvekili adayı olmak isteyen bürokratların 10 Şubat’a kadar istifa etmesi zorunlu. Bir hafta boyunca kulisler, özellikle Ak Parti’de siyaset yapmak isteyen bürokratların nabız yoklamalarıyla geçti.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan onay almayan bürokratların istifasına izin verilmediği belirtilirken, kesinleşen 2 ismin, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu olduğu ifade ediliyor. 

Hürriyet'de yer alan habere göre, adaylık için gözler, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık danışmanlarına çevrilirken, ilk istifa Erdoğan’ın metin yazarı Aydın Ünal’dan geldi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un siyasete girip girmeyeceği de kulislerin en çok konuşulan konusu oldu. Bulut’un milletvekili adayı olmasına karşı, parti içerisinde ciddi direnç bulunuyor. Başbakanlık danışmanları Ertan Aydın ve Taha Özhan ile Adalet Bakanlığı danışmanı Adnan Boynukara hakkındaki kararlar da bu hafta netleşecek.

FİDAN’IN DURUMU KRİTİK

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın siyasete taşınması da bu hafta karara bağlanacak. Cumhurbaşkanı  ile arası iyi olan Fidan’ın durumunu 2 kriter belirleyecek. Bunlar; MİT’in başına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna edecek bir ismin bulunması ile çözüm sürecinde mücadelenin aksamayacağının garanti edilmesi. İktidar partisinin siyasete taşıyacağı bürokrat sayısının 15 civarında olacağı, bunlar arasında bazı illerin valilerinin de bulunduğu belirtiliyor.
<< Önceki Haber Milletvekili adaylığıyla ilgili AKP'yi karıştıran... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER