Milli Piyango yılbaşı çekilişine dair en can alıcı detay!

Milyonlarca insanın belki de umut bağladığı Milli Piyango yılbaşı çekilişi (2014) sonuçları ile ilgili, herkesin can kulağıyla dinlemesi gereken, Milli Piyango'nun gerçek yüzünü gösteren önemli açıklamalar yapıldı.

Milli Piyango yılbaşı çekilişine dair en can alıcı detay!

2014 Yılbaşı gecesi geldi çattı. Milli Piyango yılbaşı çekilişi 2014 sonuçlarına umut bağlayan milyonlar için ise, sonuçlardan çok sonrası önemli. Milyonlarca insan hayata küsecek, belki de birçok hayat bir hiç uğruna kararacak. 

Kimileri yeni yılda bol kazanç, kimi sağlıklı bir hayat, kimisi de hayallerini süsleyen Milli Piyango ile bir anda zenginliğe kavuşmak istiyor. Bu yılbaşı gününde, konuşulması gereken en önemli konu ise; İslam dini, piyangoya nasıl bakıyor?

İslam Hukukçusu Prof. Dr. Faruk Beşer, bir kültür kanalı olan Mehtap TV'de yayınlanmış "İslam ve Hayat" adlı programda Milli Piyango ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Her programda seyircilerden gelen sorulara İslam hukukuna göre cevaplar veren Prof. Dr. Beşer, piyango ile ilgili merak edilenleri de, çarpıcı örneklerle aktardı.

Milli Piyango denilen şeyin yüz binlerce gafil insanın, para vererek kendilerine çıkacağını umdukları bir kumar olduğunu söyleyen Faruk Beşer, piyango hususunda şunları söyledi:

"Çok sayıda insanın hiçbir emek ortaya koymadan rastgele esasına dayalı, kime çıkacağı belli olmayan bir kumar biçimi. Piyangonun kumar olmadığını söyleyen hiç kimse yok. Bunu İslami duyarlılığı olmayan ekonomistlerde söylüyorlar. Piyango dört dörtlük bir kumar. Kumar, hak etmediğiniz bir şeyi almak. Sizin hakkınız olmayan bir malı almak. Hatta başkalarının hakkı olan bir malı almak ve onu kullanmak. Yani başkasının hakkı olan malı almanın birden çok: Çalarsınız, gasp edersiniz, kumar oynarsınız gibi bir sürü yolu olabilir. Hiçbir yol başkasının hakkı olanı, sizin kılmaz, helal kılmaz. Öyleyse bu milli piyango denen şey, her zaman yapılıyor, hep de yapılacak. Allah affetsin, gafillere de Allah hidayet versin."


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Milli Piyango yılbaşı çekilişine dair en can alıcı detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER