Milyonlarca liralık zarar var!

Taksim Gezi Parkı’ndaki göstericilere polisin müdahalesi sonrası başlayan olaylar, Taksim ve çevresini savaş alanına çevirdi.

Milyonlarca liralık zarar var!

Gezi Parkı'nda günlerdir süren olayların ardından, polisin dün öğleden sonra çekilmesiyle Taksim meydanı göstericilere kaldı. Meydan göstericilerle doldu, taştı. Ancak akşamın ilerleyen saatlerinde göstericilerin bir kısmı ortalığı adeta savaş alanına çevirdi. Otobüsleri, iş makinelerini yaktılar. Canlı yayın araçlarını parçaladılar. Yolları kaldırım taşlarıyla kapattılar. Polisin meydandan ayrıldığını duyan gruplar Beşiktaş'tan Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Göstericilerden bir grup yol üstünde yer alan Dolmabahçe Başbakanlık ofisine girmek isteyince polis yeniden müdahale etti. 

Havanın aydınlanmasıyla Taksim ve Beşiktaş'taki milyonlarca liralık zarar ortaya çıktı. Çevrede bulunan bir çok işyerinin, kamuya ve özel şahıslara ait araçların büyük zarar gördüğü tespit edildi. Bu sefer görev temizlik işçilerine düştü. Belediye ekipleri sabahın ilk saatleriyle birlikte temizlik çalışmalarına başladı.

KIZILAY ENKAZI ANDIRDI

İstanbul'daki Gezi Parkı gerginliği Başkent Ankara'da hız kesmeden devam etti. Eylemlerde Ankara'nın göbeği savaş alanına döndü. Kızılay'a dört bir koldan girmeye çalışan göstericiler polis barikatıyla karşılaştı. 

Eylemciler barikatlara yüklendi; ardından olaylar çıktı. Taş, şişe, sopa, trafik levhaları... Eylemciler ellerine ne geçirdilerse polise attılar. Polisin müdahalesi de sert oldu. Tazyikli su ve biber gazıyla eylemciler dağıtılmaya çalışıldı.
 
Gösterilerde ağaçlar ve fidanlara da zarar gördü. Eylemciler Kızılay meydandaki çiçekleri kopararak yerlere attı. Olaylarda 2 otomobil ateşe verildi. Büyükşehir Belediyesine ait meyve suyu satan 6 adet Belso aracı yakıldı; 4 belediye otobüsü de kullanılmaz hale geldi.
 
Enkazı andıran Kızılay'da kamu malları ve işyerleri büyük zarar gördü.
<< Önceki Haber Milyonlarca liralık zarar var! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER