Mühimmat deposundaki patlamada akıllara takılan soru!

Kırıkkale'de Makine Kimya Enstütüsü'ne ait bir mühimmat deposunun patlaması akıllarda soru işaretleri bıraktı. Olayın meydana geliş sebebi ne? Olayda ihmal ya da sabotaj var mı?

Mühimmat deposundaki patlamada akıllara takılan soru!

Samanyoluhaber'e konuşan Emekli Ordonat Binbaşı Hasan Kaya, konuyla ilgili ihtimalleri açıkladı.

Mühimmat deposunda patlama meydana gelmesinin 4 ana sebebi olduğunu belirten Kaya, bu sebepleri şöyle sıraladı: "1.'si depolama şartlarının bozukluğu, 2.'si mühimmatın kimyasal yapısının bulunması, 3.'sü suistimaller, 4.'sü sabotaj."

Patlamanın gece vaktinde meydana gelmesini enteresan bulan Kaya, "Gece mühimmat taşıma çalışması olmaz. Ama burası Makine Kimya Endüstrisi. Burası silahlı kuvvetler gibi talimatlara uyan bir yapı değil, olmaması gerekir. Kendi talimatları var mıdır onu bilemiyorum. Ama her halükarda gece şartlarında mühimmatla, barutla çalışılmaması gerekir." Diye konuştu.

Gece çalışma olmasının suistimal ve sabotaj ihtimallerini daha çok akla getirdiğini ifade eden Kaya, kimyasal bozulmanın da bu ihtimaller arasında yer aldığını söyledi. Kaya şöyle konuştu: "Depolama şartlarının bozukluğundan dolayı mühimmatın kimyasal yapısı bozulur ve oda sıcaklığı derecesinde mühimmat tutuşabilir. Kimyasal yapısı bozulmamışsa iki ihtimal kalıyor: Sabotaj ve suistimal"

Bir başka detayın daha önemine dikkat çeken Kaya, "Patlama olabilecek yerin yakınına neden imar verilmiş? Mühimmat deposunun yakınında orman var. Orada yanma ihtimali bulunan çalılıklar neden temizlenmemiş? Bu da olayın 2. boyutu." Şeklinde konuştu.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Mühimmat deposundaki patlamada akıllara takılan soru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER