Mustafa Kamalak'tan hükümete sert eleştiriler

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması etrafında gündemi değerlendiren Mustafa Kamalak, hükümete eleştirilerde bulundu ve Başbakan'a bir soru yöneltti.

Mustafa Kamalak'tan hükümete sert eleştiriler

  • Mustafa Kamalak, kahraman ilan edilmesi gerektiğini söylediği savcıların, suçlu ilan edilmesini eleştirdi.
  • Kamalak, hükümeti eleştirdi ve “Ortada bir pislik var. Bunu temizlenmek yerine üstü örtüldü.” dedi.
  • "Farz edelim ki Başbakanın dediği hepsi doğru." diyen Kamalak, "Ortada bir pislik yok mu?" sorusunu yöneltti.
  • Kamalak bir de izlenmesi gereken yöntemi sıraladı.


Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Samanyolu Haber TV'nin canlı yayınında, Abdullah Abdulkadiroğlu'nun gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında ismi geçen 3 bakanın istifasıyla konuşmasına başlayan Mustafa Kamalak, "Müstehak olmadığı aşamalardan geçiyor Türkiye. Bu istifalar geç kalınmış istifalardır. Ciddi bir hukuk devletinde, ciddi iddialar karşısında, ciddi bir devlet adamının derhal bu iddialara bulaşmış bakanları görevden alması gerekirdi." diye konuştu.

Samanyolu Haber’e katılarak gündemdeki yolsuzluk olaylarını değerlendiren Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak polisin bu süre içinde çok önemli bir işler yaptığını kaydederek, “Başbakanın emniyete teşekkür etmesi gerekiyordu. 'Böylesine pislik neredeyse benim ayaklarıma kadar geldiği için bunu önlediğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu iddialarınız doğru ise sizi ödüllendireceğim' demesi gerekirdi. Böyle olsaydı ekonomi bu hale gelmezdi dediği gibi bir komplo varsa bu bozulurdu. Borsa yukarı doğru fırlar dolar aşağı doğru inerdi. Halk Bankası şu kadar zarar etti, borsa dibe vurdu gibi şikayetler edilmez tam aksine olumsuzluklar nispete dönerdi. Pisliğin üzerini örtmeye çalıştılar. Kahraman olması gereken kişiler suçlu ilan edildi, hırsızı yakalayan yargımızın kıymetli savcıları suç işlemiş gibi ilan edildi. Suçlanmakla da kalınmadı yargı alanına da idari açıdan müdahale edildi. Yasama, yürütme, yargı erkine müdahale edildi.” diye konuştu.

"POLİS İÇİŞLERİNİ ARAYIP, OĞLUNUZU KAÇIRMAYIN MI DESEYDİ?"

Kolluk yönetmeliğinde değişikliğe giderek hükümetin bu tür olayların üstesinden gelebileceğini zannetmesinin yanlış olduğuna dikkat çeken Kamalak sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu çalışmalar kanuna aykırıdır. Bu yönetmeliği de kendileri çıkarmıştır. Gerek savcılarımız, gerek polisler, hükümetin 2005 yılında çıkardığı yönetmeliğe göre hareket ettiler. Vay efendim bize niye haber etmediler dediler. 'Sayın bakanım oğlunuzu tutuklayacağız sakın kaçırmayın' diye mi haber edeceklerdi. Yazılı olarak üst amire haber vereceklermiş, dünyanın hiçbir yerinde hırsızı yakalayan polis pasifize edilmemiştir. Maalesef Erdoğan Bayraktar’ın sözleri çok doğru. Sen seni rahatlatmak için istifa ediyorum ama, ben senin talimatınla bu işleri yaptım, sende milleti rahatlatmak için istifa et diyor.”

Erdoğan Bayraktar’ın bugün ki açıklamasına değerlendiren Kamalak, “Erdoğan Bayraktar, Başbakana benim istifamı icap eden sebepler fazlasıyla senin içinde geçerlidir diyor. Diyor ki bu işlerin asıl aktörü zatıalinizdir diyor. Siz emir verdiniz biz yaptık diyor. Zaten uygulamaya baktığınızda hiçbir bakan başbakandan habersiz bir icraat yapmamıştır.” dedi.

"ORTADA BİR PİSLİK YOK MU?"

Sunucu Abdullah Abdulkadiroğlu’nun, “Sayın Başbakan bugün konuşmasında dış mihraklar üzerinden hükümete operasyon yapıldığını söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz” sorusunu Kamalak, şöyle cevapladı:

“Farz edelim ki Başbakanın dediği hepsi doğru. Sayın İçişleri Bakanının oğlunun yatak odasında 6 tane çelik kasa dolusu para var. Dolarlar saçılmış bu dolarları da uluslararası komplo örgütü getirmiş koymuş. Bankamızın genel müdürünün ayakkabı kutuları içinde 4.5 milyon doları uluslararası komplo örgütleri mi koymuş. Ortada bir pislik yok mu?”

Evlerde yakalanan paraların imamhatip yapımında kullanılacağı yönündeki açıklamalara karşılık Kamalak, İmam hatip okulu içinmiş, hangi imam hatip yapılacaksa oranın bir hesabı vardır, oraya gelmesi gerekir. Bir kişinin evinde bu kadar para tutulabilir mi? O an tutulan para o kadardı, belki daha fazlası vardı. Ortada bir pislik var, bu pislik temizlenmesi gerekir. Bu pisliği ortaya çıkaran polisler suç işlemişse, sen iftira ediyorsun desin. Onu diyemiyor. Hadi bunlar suç işledi, tutuklama kararı veren hakim de bu kararı veriyor öyle mi, pes demek istiyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Mustafa Kamalak'tan hükümete sert eleştiriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER