Doç. Dr. Mahmut Akpınar'dan önemli değerlendirme

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu Türkiye'nin gündemini sarsmaya devam ediyor. Peki son açıklamalar nasıl okunmalı, operasyonla ilgili adı geçen bakanların istifaları nasıl değerlendiriliyor?

Mahmut Akpınar: 'İstifalar için çok geç kalındı'

Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Zafer Çağlayan'ın istifalarıyla ilgili olarak Samanyolu Haber'e konuşan Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mahmut Akpınar, istifaların soruşturmanın selameti için yapılması gerektiğini fakat konunun üzerinden bir hafta geçtiği için bu istifaların çok geç kalmış olduğunu söyledi.

Operasyonun başladığı günden itibaren ciddi bir propaganda yapıldığını belirten Akpınar, dış mihraklar ve farklı unsurların ön plana çıkarılarak operasyonun, konunun dışına çekilmeye çalışıldığını dile getirdi: 
"Bir haftadır öyle bir propaganda yapıldı ki, konu Amerika ile işbirliği çerçevesinde farklı yerlere çekilmeye çalışılıyor. Mesele yandaş medyanın da desteği ile birlikte yolsuzluktan uzaklaştırılıp, bir çete varmış hükmüne getiriliyor. Bu birilerinin kendi kusurlarını örtmek için başka bir kesimi ön plana çıkartılmasıdır. Suçu başkasına atmaktır."

Başbakan Erdoğan'ın operasyon sonrası tutumuna dikkatleri çeken Akpınar, Erdoğan'ın yolsuzluk suçlamalarına değinmeyerek sadece belli bir kitleyi hedef haline getirdiğinin altını çizdi: 
"Başbakan kendi kafasında bu operasyonu yapanlara bir isim koymuş. Örgüt olarak ya da dış güçlerle iş yapan bir kesim olarak düşünüyor. Başbakan'ın konuşmalarını süzdüğümüzde, kullandığı kelimelere baktığımızda, devletin bütün güç ve kaynakları kullanılarak bu kesimin linç edilmeye ve yok edilmeye çalışıldığını, bundan sonra söz konusu kesimin üzerine çökeceklerini anlıyorum. Çünkü konuşmalarda çete kavramı var, istiklal savaşı kavramı var, elleri kırılması kavramı var."

"BENİ YAKARSAN SENİN DE YANMAN MÜMKÜN"

Akpınar, Erdoğan Bayraktarın istifasına da değinerek, söz konusu istifalarda Recep Tayyip Erdoğan'ın etkili olduğunu belirtti: 
"İstifalarda Başbakan'ın etkisinin olduğu ve bunun hükümet adına bir rahatlama da olduğu görülüyor. AK Parti'nin içinde bir kısım yanlış ve sıkıntılı bir takım işler olduğunu bir çok kimse biliyor. Erdoğan Bayraktar gibi başka kişilerin de vicdanlarının sesini dinleyeceklerini, bir kesime aleni şekilde atılan iftira ve karalamalar karşısında vicdanlarını seslerini dile getireceklerini düşünüyorum. Erdoğan Bayraktar'ın 'Başbakanın istifası lazım' demesi de 'Beni yakarsan senin de yanman mümkün' diye okunuyor."   

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Doç. Dr. Mahmut Akpınar'dan önemli değerlendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER