Peşpeşe istifa ettiler, ortalık karıştı

AK Parti'de peşpeşe istifa eden isimlerden Erdoğan Bayraktar ve İdris Naim Şahin, uzun yıllardır Başbakan Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşları arasındaydı.

Peşpeşe istifa ettiler, ortalık karıştı

Gündemi sarsan yolsuzluk, karapara aklama ve rüşvet operasyonu sonrası suçlanan isimlerden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın milletvekilliği ve bakanlıktan ayrılma kararının ardından eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de istifa etti.

2 eski bakanın istifaları gündemi bir kere daha sarsarken bu isimlerin senelerdir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ajandasında önemli yeri bulunan yakın çalışma arkadaşları olması dikkati çekiyor.

İnşaat mühendisi olan ve Başbakan Erdoğan'la Belediye Başkanlığı döneminde ilk kez beraber çalışma fırsatı bulan Bayraktar KİPTAŞ Genel Müdürlüğü ve TOKİ Genel Müdürlüğü görevlerini yürütmüş, son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilmişti. 20 yıldır Başbakan Erdoğan'ın ekibinde yer alan Bayraktar ayrılırken 'yolsuzluk operasyonuyla ilgili kendisine deklarasyon yayınlama ve istifa etme' baskısı yapıldığını öne sürerek Başbakan Erdoğan'ı da istifaya çağırdı.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e ise basına yansıdığı kadarıyla adı geçen yolsuzluk operasyonuyla ilgili herhangi bir suç isnad edilmedi. Erdoğan Bayraktar gibi Başbakan Erdoğan'la Belediye Başkanlığı döneminde çalışma şansı bulan İdris Naim Şahin de yine Tayyip Erdoğan'ın uzun yıllar yakın çalışma arkadaşları arasında bulundu. AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Şahin uzun yıllar hem milletvekilliği hem de parti genel sekreterliği görevini yürüttü. Şahin istifasını sunarken bir dizi eleştiri de sıraladı. Özellikle Emniyet'te yaşanan tasfiyelere vurgu yapan Şahin, ''hükümet etmede, niyetlerinden emin olunmayan bürokratik ve politik dar bir oligarşik kadronun tavsiye, yönlendirme ve etkinliğinin tercih edildiği anlaşılmaktadır.'' dedi. Şahin ayrıca, 'politika ve uygulamaların ne yazık ki toplumda hasmane ve ayrıştırıcı duyguları beslemekte, güven azalmasına neden olmakta, bazı gözlerde yaşa ve gönüllerde kırgınlığa dönüşmektedir.' açıklamasında bulundu.
<< Önceki Haber Peşpeşe istifa ettiler, ortalık karıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER