Nurullah Albayrak'tan 'Sabah'ın' asılsız iddiasına cevap

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, Sabah gazetesi için gerekli hukuki işlemin yapılmasını istedi.

Nurullah Albayrak'tan 'Sabah'ın' asılsız iddiasına cevap

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, Sabah gazetesinde dün yayımlanan ‘Paralel’in en büyük vurgunu’ haberiyle ilgili Sağlık Bakanlığı yetkililerinden iddiaların araştırılmasını ve doğruysa gerekli hukuki işlemin yapılmasını istedi.

'BU İDDİA ASILSIZ VE HUKUK DIŞIDIR'

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, Sabah gazetesinde yayımlanan ‘Paralel’in En Büyük Vurgunu’ iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Avukat Albayrak’ın açıklaması şöyle: “27 Ekim 2014 tarihli Sabah gazetesinde ‘Paralel’in En Büyük Vurgunu’ başlığı ile verilen haber, ‘Paralel Paranoyasının’ geldiği noktayı ve ‘Paralel’ iddiasındaki asıl amacın ne olduğunu göstermesi açısından önemlidir. Öncelikle açık olarak belirtelim ki, Hizmet Hareketi'ne yönelik ‘paralel devlet’ iddiası asılsız ve hukuk dışı bir değerlendirmeden başka bir şey değildir.

'BEKLENTİMİZ HOCAMIZLA ALAKASI OLMAYAN BU DURUMUN TİTİZLİKLE ARAŞTIRILIP HUKUKİ İŞLEM YAPILMASI'

İkinci olarak, haberde ismi geçen kişi ya da şirketlerle müvekkilimin doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Sağlık Bakanlığı'nı doğrudan ilgilendiren bu iddiaların muhatabı olan yöneticilerden bizim de beklentimiz bu iddiaların titizlikle araştırılması ve iddialar doğruysa gerekli hukuksal işlemin yapılmasıdır.

Bu haberle anlaşılmıştır ki, ahlak tanımaz bir strateji ile sürdürülen ‘paralel paranoyası’ ile yapılmak istenilen; sindirilmesi ve yok edilmesi düşünülenlerin paralel suçlaması ile tasfiye edilmesi ve yanlış her hareketin paralel suçlaması ile camia mensuplarına fatura edilmektedir.

Müvekkilime yönelik hukuka aykırı isnat ve iftiraların sorumluları hakkında her türlü cezai ve hukuki başvurular yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla sunulur.”

CİHAN
<< Önceki Haber Nurullah Albayrak'tan 'Sabah'ın' asılsız iddiasına cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER