O gazetelerin manşetleri üzerinden ilginç tartışma

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ''bugünden sonra bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" şeklindeki ifadeleri "yalan ve iftira" olarak nitelendirdi. Karşılıklı açıklamalar kafa karıştırdı.

O gazetelerin manşetleri üzerinden ilginç tartışma

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, bugün bazı gazetelerde yer alan "İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan operasyonun arkasında ABD'nin olduğu" yönündeki iddialara yanıt verdi.

Ricciardone, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kendisine atfetilen "İran'a uyguladığımız ambargoyu Halk Bankası ile kaldırdılar. Bunu engellemek için harekete geçtik. Bugünden sonra bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" şeklindeki ifadeleri "yalan ve iftira" olarak nitelendirdi.

"ABD'nin, devam eden yolsuzluk operasyonuyla hiçbir şekilde ilgisi yoktur" ifadesini kullanan Ricciardone, açıklamasında, "ABD ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği, iki ülke için de hayati öneme sahiptir. Hiç kimse ABD-Türkiye ilişkilerini asılsız iddialarla tehlikeye atmamalıdır. Böyle bir toplantı yapılmadığı gibi haberlerde ortaya atılan iddiaların tümü tamamen yalan ve iftiradır" ifadelerine yer verdi.

İDDİA BUGÜN İKTİDARA YAKIN GAZETELERDE YER ALDI

Akşam, Star, Yeni Şafak ve Yeni Akit gibi iktidara yakın gazeteler bugün Ricciardone’nin 3 gün önce Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin büyükelçilerine verdiği yemekte, “İran’a uyguladığımız ambargoyu Halk Bankası ile kaldırdılar. Bunu engellemek için harekete geçtik. Bugünden sonra İmparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” dediğini iddia etmişti. 

ERDOĞAN: SİZİ ÜLKEMİZDE TUTMAYA MECBUR DEĞİLİZ

Başbakan Erdoğan ise Ordu'da mitingde yaptığı konuşmada söz konusu gazetelerin iddialarını değerlendirdi. Erdoğan "Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Onlara sesleniyorum: İşinizi yapın. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin. Siz göndermeyin biz alırız..." dedi

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: BEYANA İTİBAR ETMEK DURUMUNDAYIZ
Ak Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'se Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'ABD Elçisi ile ilgili bazı gazetelerde çıkan haberleri, Elçilik yalanladı. Beyana itibar etmek durumundayız. Görüş soran medyanın dikkatine.' dedi

KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR KAFA KARIŞTIRDI

Karşılıklı açıklamalar dinleyenlerin kafasını karıştırırken gazetelerin Büyükelçi'nin topluluk içinde yaptığını iddia ettikleri konuşma mı, yoksa Ricciardione'nin 'iftira ve yalan söylüyorlar' açıklaması mı doğru tartışması başladı.

<< Önceki Haber O gazetelerin manşetleri üzerinden ilginç tartışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER