ODTÜ'deki saldırganın fotoğrafı alay konusu oldu!

ODTÜ'de başörtülüleri taciz eden kız öğrencilerden biri barış için merdiven boyarken görüntülendi.

ODTÜ'deki saldırganın fotoğrafı alay konusu oldu!

Dün Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yaşanan olayda bir grup öğrenci, başörtülü oldukları için iki bayanı taciz ederek kampüsten çıkarmaya çalışmıştı.

O saldırgan öğrencilerden birisinin sosyal medyaya düşen fotoğrafı alay konusu oldu. Kadın öğrenci elinde fırçayla "barış" için merdiven boyarken görüntüleniyor. Bu fotoğraf, başörtülülere saldıran öğrencinin samimiyetini de ortaya koyuyor.



CUMHURBAŞKANI GÜL TEPKİ GÖSTERDİ!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere yapılan sözlü saldırıya ilişkin, ''Eğitim, herkesin temel hakkıdır. Temel hak olan bir eğitimi engellemeye de kimsenin gücü yetmez, dolayısıyla bu tartışmalar çok geride kalmıştır. Onun için Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden birisidir ODTÜ. Bu tip davranışlar hem yakışmaz hem de kimsenin gücü yetmez. Bu şekilde herhangi bir öğrenciye fikrinden, düşüncesinden dolayı baskı yapmayalım. Geçmişte kalan meseleler'' dedi.

YÖK BAŞKANI AÇIKLAMADA BULUNDU

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ODTÜ'de başörtülü öğrencilere sözlü saldırıya ilişkin üniversitelerde bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Başörtüsü taktığı için baskı gören öğrencilerin olduğu bir utanç tablosunu Türkiye'nin bir daha yaşamayacağını vurgulayan Çetinsaya, yapılanın doğrudan bir taciz ve öğrenim hakkına saldırı anlamına geldiğini kaydetti.

 

<< Önceki Haber ODTÜ'deki saldırganın fotoğrafı alay konusu oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER