Ödüllü Türk gazeteci kaçırıldı

Ödüllü Türk gazeteci Bünyamin Aygün, Suriye'de kaçırıldı.

Ödüllü Türk gazeteci kaçırıldı

2012 yılında, Suriye'de çektiği özel bir kare ile "Yılın Basın Fotoğrafı" ödülünü kazanan Bünyamin Aygün'ün aynı ülkede kaçırıldığı öğrenildi. 

Türk Gazeteci Aygün’ün, Suriye’de El-Kaide’ye yakınlığı ile bilinen grupların elinde rehin durumda olduğu düşünülüyor.

Aygün’ün kurtarılması için bir süredir sürdürülen çabalardan da sonuç alınamadı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Derneğimiz üyesi de olan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün’ün, Suriye’de El-Kaide’ye yakınlığı ile bilinen grupların elinde rehin durumda olduğu sanılmaktadır. Aygün’ün kurtarılması için bir süredir sürdürülen çabalarsa maalesef sonuçsuz kalmıştır. Milliyet Foto Muhabiri Bünyamin Aygün’ün bir an evvel ailesine ve sevenlerine kavuşması için başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere yetkililerden yardım bekliyoruz." şeklinde ifadeler kullanıldı.  

Suriye'nin, bugün gazeteciler için dünyadaki en tehlikeli bölgeler olduğu ifade edilen Foto Muhabirleri Derneği açıklamasında, Suriye’de çatışan tüm gruplara da, gazetecilerin tarafsız şekilde yaşananları kamu oyuna duyurma çabası içinde hareket eden emekçiler olduğu haykırıldı ve "Bünyamin Aygün, düşman değildir. Lütfen serbest bırakın." denildi.

İşte Bünyamin Aygün'e ödül kazandıran fotoğraf:




Geçtiğimiz yıl Suriye’de çektiği kare ile Yılın Basın Fotoğrafı ödülünü de kazanan Bünyamin Aygün kimdir?

1970 yılında doğan Bünyamin Aygün, fotoğrafçılığa Trabzon’da başladı. Gazeteciliğe ilk adımını 1987 yılında Trabzon’da yerel bir gazetede muhabir olarak attı. 

Sırasıyla Günaydın, Hürriyet, Türkiye gazetelerinin çeşitli illerde bölge muhabirliğini yaptı. Ardından İhlas Haber Ajansı (İHA), Hürriyet Haber Ajansı (HHA) ve Doğan Haber Ajansı (DHA) gibi ajanslarda muhabirlik yaptı. 

2003 yılında Milliyet Gazetesi’nde foto muhabiri olarak başladı. ABD'nin Irak operasyonu, Filistin İntifadası, Suriye çatışmaları, Gazze Savaşı gibi pek çok önemli olayı takip etti. 

Gazeteci Aygün’ün Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları yarışmalarında 2010 yılında Serbest Kategori ikincilik ödülü, 2011 Yılında Haber Kategorisinde üçüncülük ödülü aldı. 

Aygün’ün Kül adlı bir romanı ile Işığa Tutunmak, Gümüşhane, Dört Mevsim Kağıthane ve Türkiye’nin Çatıları gibi fotoğraf kitapları yayımlandı. Aygün halen Milliyet Gazetesi’nde fotoğraf editör yardımcılığı yapıyor.

<< Önceki Haber Ödüllü Türk gazeteci kaçırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER