Oku narkozsuz çıkardılar-Video

İstanbul İzcilik İl Temsilciliği'nin organize etmiş olduğu ve 400'ü aşkın çocuğun katıldığı Mahalli İzcilik Kampı'ndaki ok atışları sırasında, atış alanına aniden giren 12 yaşındaki Serhat Ergin'in ka

Oku narkozsuz çıkardılar-Video



Klip yüklenmeye başlamazsa play tuşuna basarak birkaç kez deneyin. GÖRÜNTÜLER: CİHAN Kafatasını kırıp beynin orta bölümüne kadar saplanan okla Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan izci Ergin, Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Şahin Tanrıkulu tarafından acilen ameliyata alındı. Ergin'in kafasına isabet eden ok, yaklaşık 1 saat süren ameliyat sonrasında çıkartılabildi. Yoğun bakım ünitesindeki tedavi sonrası önceki gün servise çıkartılan Serhat Ergin'in durumuyla ilgili konuşan Op. Dr. Şahin Tanrıkulu, hastanın acil servise kafasında ok saplanmış şekliyle geldiğini, olayın sıra dışı bir vaka olduğunu söyledi. Çekilen tomografiler sonrasında okun metal bölümünün beyinin ortalarına kadar 5-6 santimetre girdiğinin tespit edildiğini belirten Tanrıkulu, "Beyinde kısmi bir kanama vardı. Ok, hastanın beynindeki daha kötü sonuçlar doğuracak bir bölüme büyük bir şans eseri isabet etmediğinden, Serhat'ta bilinç kaybı da olmadı. Hastanın ailesiyle yaptığımız telefon görüşmesi sonucu Serhat'ı ameliyata aldık ve oku çıkarttık" diye konuştu. Ameliyat sırasında her şeyin normal seyrettiğini, okun çevresindeki kemik dokuyu serbestleştirdikten sonra oku problemsiz bir şekilde çıkarttıklarını belirten Tanrıkulu, oluşan küçük kanamaları da kontrol altına aldıklarını kaydetti. Hastanın uyku halinin zaman zaman halen devam ettiğini, ancak şuurunun açık olduğunu da ifade eden Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Beyin ameliyatları sonrasında 72 saat geçmeden net bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak, hastanın genel durumunun iyiye gittiğini söyleyebilirim. 1 hafta kadar daha tedavisi devam edecek. Olası bir komplikasyon gelişmez ise hastanın felç veya konuşamama gibi bir durumu söz konusu değil. Her şeyin yolunda gitmesi halinde hastamız 1 hafta içinde sağlığına kavuşmuş şekilde taburcu olur. Bana göre Serhat'ın şansızlık sonucu yaşadığı kaza, okun isabet ettiği nokta itibariyle şanslı bir şekilde sonuçlanmış." Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde izcilik kampı yaptıkları esnasında ok atış alanına aniden giren ve kafasına ok saplanan 12 yaşındaki Serhat Ergin'in babası, oğlunun başına gelen olaydan sonra kendisinin de izci olmaya karar verdiğini açıkladı. Olayla ilgili İzcilik Federasyonu'ndan şikâyetçi olmadığını söyleyen baba Serdar Ergin, tam tersine tüm izci ailelerin çocuklarını izci yapmalarını istedi. Baba Ergin, "Oğlumun başına gelenlerden sonra izci olmaya karar verdim. Tüm aileler de çocuklarını izcilik kamplarına göndersinler. Bu Türk izciliği için dönüm noktası olur." dedi. Anne Melek Ergin ise, oğlunu talihsiz kaza sonrası ilk kez görünce gözyaşlarını tutamadı. Doktor Tanrıkulu, okun beyne saplandığını, ancak başarıl bir ameliyatla çıkarıldığını, herhangi bir sorun olmadığını kaydetti.
<< Önceki Haber Oku narkozsuz çıkardılar-Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER