Okulun halini gören Vali şaşkına döndü

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, cumhuriyet savcılığına TOKİ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Okulun halini gören Vali şaşkına döndü

Bir yıl önce yapılan okuldaki hasarı gören Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, cumhuriyet savcılığına TOKİ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bolu'da TOKİ tarafından yapılan bir okuldaki hasar Bolu Valisini harekete geçirdi. Okulda yapılan incelemelerde TOKİ'nin kusurlu olduğu tespit edildi. Valilik cumhuriyet savcılığına TOKİ hakkında suç duyurusunda bulundu.

TOKİ'nin Bolu'da bir yıl önce yaptığı Dört Divan Anadolu Öğretmen Lisesi harabeye dönmüş durumda. Duvarlarda delikler oluşmuş. Boyalar dökülmüş ve zemin ağır hasarlı.

Okulla ilgili şikayetler artınca Bolu Valisi harekete geçti. Hemen inceleme başlatıldı. 17 derslikli okulun kalite standartlarının altında olduğu tespit edildi. Vali Ahmet Zahteroğulları Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına TOKİ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dörtdivan ilçesi’nin Kadılar Mahallesi’ne TOKİ tarafından 13 Haziran 2011 tarihinde inşaatına başlanan Anadolu Öğretmen Lisesi ile 200 kişilik öğrenci pansiyonu 26 Nisan 2013’de tamamlanarak eğitime hazır hale getirildi. Geçen eğitim döneminde ilk öğrencilerini alan okul ile öğrenci pansiyonunda aradan geçen bir yılın sonunda hasar oluşmaya başladı. 17 derslikli okulun çatısından sızan sular en alt katın tavanına kadar inerken her katta su sızıntılarından dolayı hasarlar meydana geldi.

Okul merdivenlerindeki mermerlerin kısa sürede yerlerinden söküldüğü görülürken, banyolardaki mermer tezgahlar da kırıldı. Okulun zemin döşemelerinde de çökmelerin meydana gelmesi, okul yönetimini şaşkına çevirdi. Öğrencilerin bulunduğu sınıflarda da boyaların kısa sürede dökülmesi ve deliklerin oluşması dikkat çekti.

İncelemelerde bulunmak üzere ilçeye giden Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları okul ve yurttaki hasarları görünce yapılan inşaatın standartlara uygun yapılmadığını tespit etti. Okul ve yurtların yasaya, sözleşmeye ve standartlara uygun yapılmadığı, kontrol görevinin yapılmadığı ve maddi açıdan devletin zarara uğratıldığının belirlenmesinin ardından Vali Zahteroğulları soruşturma başlattı. Vali Zahteroğulları soruşturmanın ardından yüklenici şirket ve denetim firması hakkında, sözleşmeye uymadıkları ve devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

DHA
<< Önceki Haber Okulun halini gören Vali şaşkına döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER