Onlar tekzipten bıktı, yandaş medya iftiradan bıkmadı

Akın İpek adına açıklama yapan avukat Umut Baycan, Koza Davetiye ile ilgili Sabah gazetesinde üçüncü kez yayınlanan haberin kara propaganda malzemesi olarak yine kullanıldığını söyledi.

Onlar tekzipten bıktı, yandaş medya iftiradan bıkmadı

Aylardır özellikle hizmet hareketi ve sempati duyanları hakkında kara propaganda çalışması yapan yandaş medya malzeme bulamayınca aynı yalan ve iftiralara sarılarak 'çamur at izi kalsın' taktiği uygulamaya çalışıyor. Koza Davetiye ve Akın İpek hakkında yandaş medyada (Sabah) üçüncü kez çıkan aynı yalan haber yine tekzip edildi.

Bugün'ün haberine göre; Akın İpek'in Avukatı Baran Umut Baycan, Koza Davetiye ile ilgili bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlere yönelik açıklama yaptı:

*Bazı belli medya kuruluşları, müvekkilim hakkında her defasında tekzip edilmesine rağmen 11 yıl önceki aynı olayı bir kara propaganda malzemesi olarak üçüncü defadır gündeme getirmişlerdir. Bu iftiralarına cevap vermek zarureti hasıl olmuştur.

SPK devlet kurumudur

*SPK, bağlı bakanlığı, başkanlığı, denetim kurulları, hukuk müşavirliği gibi çalışma alanlarında uzman kişi ve birimlerden oluşan, belli bir mevzuata ve idari yapıya tabi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir kurumudur.

*Bu kurum, tüm işlemlerinde ilgili mevzuata uygun bir şekilde hareket etmekte olup, hiçbir suretle keyfi bir işlem ve uygulama yapması mümkün değildir.

*Daha önce de defalarca tekzip edilen ve önceki gün tekraren yayınlanan haber tamamen yalan ve iftiradır. Şöyle ki;

*İki SPK uzmanı, kurumun görevlendirmesiyle Koza Davetiye'nin 2003'teki halka arzını incelemeye almıştır.

*Bu uzmanlar, söz konusu inceleme işlemlerine devam ederken, önceden kendilerinin yaptığı başvuru, SPK ve SPK'nın bağlı olduğu bakanlık onayıyla yurt dışı eğitimine gitmişlerdir.

Yeni uzmanlar geldi

*Bunun üzerine dosya kapatılmamıştır. Tam tersine, hukuk müşavirliğinin talimatıyla yeni uzmanlar görevlendirilmiş ve uzmanlar aynı konuda daha kapsamlı bir rapor hazırlamışlardır.

*Hazırlanan bu rapor için yine hukuk müşavirliğinin görüşü alınmıştır.

*Hazırlanan bu kapsamlı raporda, Koza Davetiye'nin, 2003'te yaptığı halka arz bedelinin bir kısmını, mal satın alma avansı olarak üretici ana şirketi olan İpek Matbaacılık'a erken ödemesi sebebiyle müvekkilime ceza verilmiştir.

En ağır cezayı aldı

*SPK, müvekkilimin yapmış olduğu tüm itirazları değerlendirmeden reddetmiş ve verebileceği en ağır cezayı vermiştir.

*SPK mevzuatı açık olup, SPK'nın benzer olaylara karşı yapmış olduğu uygulamalar da ortadadır.

*SPK, müvekkilim adına işlem tesis ederken, yasal mevzuatın öngördüğü cezaları tahakkuk ettirirken lehine yorum dahi yapmamıştır.

*Müvekilime, hiçbir kamu kurum ve kuruluşu tarafından iltimas geçilmediği gibi herkese uygulanan yasal mevzuat ve yaptırımlar uygulanmıştır. Yalan ve iftira dolu haberler ile ilgili yasal haklarımız kullanılacaktır.

Akın İpek'in vekili
Avukat Baran Umut Baycan
<< Önceki Haber Onlar tekzipten bıktı, yandaş medya iftiradan bıkmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER