Operasyonla ilgili çok konuşulacak bir soru sordu

Süleyman Şah Türbesi’ni terk etmek için düzenlenen operasyona muhalefetin tepkisi sert oldu.

Operasyonla ilgili çok konuşulacak bir soru sordu

Vatan topraklarının IŞİD’e teslim edildiği operasyonu ‘skandal’ olarak değerlendiren siyasiler, Başbakan Davutoğlu’nun istifasını istedi. İktidar temsilcilerinin rezaleti ‘zafer’ gibi sunması ise kamuoyunda alay konusu oldu. MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu: “IŞİD ile hangi pazarlıklarla bu yiyeceğin verildiğini düşünmek gerekir. Onlara karşılık ne verilmiştir, çekilme sözü verilmiş midir? diye sordu.

Süleyman Şah Türbesi’nin iktidarın ‘başarılı’ bir operasyonuyla terör örgütü IŞİD’e teslim edilmesi kamuoyunda şok etkisi yaptı. Konu siyasetçilerin de bir numaralı gündemiydi. AKP’lilere göre ortada hiçbir sorun yoktu! Ancak muhalefet vatan topraklarının terör örgütlerine teslim edilmesine çok sert tepki verdi.

Hükümet, ilk tehditte kaçacağını gösterdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Güçlü devlet, karşılaşılan ilk tehditte topraklarını bırakıp kaçmakla değil, teröristlere dersini vermekle olunur. Kendi karakolunu yıkıp, askerini geri çekip, toprağını terk etmeyi ‘başarı’ diye sunmak danışıklı dövüşün kanıtıdır.

‘Al at, ah mat operasyonu’na imza attılar

MHP lideri Devlet Bahçeli: Vatanın mukaddes parçası olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu korkakça yüzüstü bırakılmıştır. Korkaklığın ismine ‘Şah Fırat Operasyonu’ diyen Başbakan ve bürokratları; gerçekte ‘al at, ah mat operasyonu’na imza atarak devlet geleneğini harabeye çevirmişlerdir.

Lozan’dan sonra ilk toprak kaybı

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay: “Dün, ecdadın kemikleri sızladı. Süleyman Şah, Osmanlı Devleti’ni kuran Osman Bey Gazi’nin dedesi, Ertuğrul Bey Gazi’nin babası olduğu kabul edilen bir tarih büyüğümüzdür. 1227’de vefat ettiğinde defnedildiği yer tarih boyunca bizim için milli ve manevi emanet ve türbesi Lozan’da Türk toprağı sayılmıştır. 1938/39’da, Dünya Savaşı eşiğinde Hatay’ı vatan topraklarına katmayı başaran Türkiye, dün Lozan’dan bu yana ilk kez toprak kaybetmiştir. Yaşanan toprak kaybı -üç yıl önce resmi kurullarda yanlış olduğunu söylediğim- Suriye politikasının ve asılsız büyük iddiaların iflasıdır.”

Şah değil, ‘mat’ operasyonu

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin: “‘Şah’ değil ‘mat’ operasyonu olmuştur. Türkiye için kabul edilebilecek bir durum değildir. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz. Bu kabul edilebilecek bir durum değildir. Şimdi bunu allamaya, pullamaya çalışıyorlar.”

ABD olsa toprağını verir miydi?

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu: “IŞİD ile hangi pazarlıklarla bu yiyeceğin verildiğini düşünmek gerekir. Onlara karşılık ne verilmiştir, çekilme sözü verilmiş midir? Operasyonda herhangi bir çatışma olmamıştır. Sanduka getirmek bir anlam taşımamıştır; siz vatan toprağını terk ettiniz. IŞİD’e bırakılmadan farkı yoktur. Bunu algı operasyonu ile başarı gibi sunmanın bir anlamı yoktu. İsrail, Amerika olsaydı, o toprakları bırakır mıydı? İngiltere bırakır mıydı? Vatan toprağını terk etmek yenilgi anlamına gelir; başka hiçbir şey değildir.”

En azından ‘zafer’ gibi sunmayın!

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür: “Acı olan, 3 saate Şam’a girip cuma namazı kılıp, 1 hafta Esed’e ömür biçenlerin Suriye’deki IŞİD tehdidi karşısında bunu yapmış olması. Süleymanşah’ı havaya uçurup toprağınızı terk ettiniz. Bari bu geri çekilmeyi marifet ve algı oluşturmak için sunmayın. Kırın dizinizi oturun. Süleyman Şah Türbesi’nin toprağı bizimdir. Her şey normale döner geri alınır. Ama yine de unutulmamalı Türkiye belki de ilk kez toprak bıraktı. Maalesef tamamı dış politika hatalarının sonucu. Süleyman Şah’ı elinizle yıkmanızdan bari kahramanlık çıkarmaya kalkmayın; mahcubiyet duyun.”

Türkiye’yi IŞİD’e teslim ettiler

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi: “Osmanlı’ya öykünen, Osmanlıcı olduğunu söyleyen bu hükümet, Osmanlı’dan miras bu Cumhuriyet toprağını kaybetmiştir. Bu tam bir rezalettir, skandaldır. Bir de bunu utanmadan topluma başarı diye anlatıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’ni bu adamlar, bu kadro IŞİD’e teslim etmiştir. Şam’a gidip Emevi Camii’nde cuma namazı kılmaya hazırlanıyorlardı, şimdi Süleyman Şah Türbesi’nden oldular. Öyle bir Twitter hesabına yönelik delikanlılık yapması kolay. Gel delikanlılığını burada göster. Süleyman Şah Türbesi’ni gel kurtar. Davutoğlu istifa etmelidir. Bunu başarı diye utanmadan millete anlatmaya çalışıyor. Millet yutmayacaktır.”

Vatan toprakları terk edildi  

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: “Maalesef son dönemde hükümet gaf üstüne gaf, yanlış üstüne yanlış yapıyor. Dikkat ederseniz sabahtan itibaren Tayyip TV’ler ardı ardına bu operasyonun çok başarılı operasyon olduğu hususunda bir algı yönetimi gerçekleştiriyor. Bize göre bu bir vatan toprağının terk edilip boşaltılmasından başka bir şey değildir. Yani hükümet oradaki tarihi bağlarımız olan bir toprak parçasını bırakıp terk etmek zorunda kalmıştır. Fevkalade yanlış bir operasyon.”

Emevi Camii’nde namaz kılacaktınız!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın: “Bu bir ‘Şah Fırat operasyonu’ değil, hükümet tarafından Türkiye’ye çekilmiş ‘Şah Mat’ operasyonudur. Türkiye, Erbakan Hoca’mızla Peygamberimiz’in (sas) halasının yattığı Kıbrıs’ı alırken, Erdoğan ve Davutoğlu ile Osman Gazi’nin dedesinin yattığı toprağı kaybetmiştir. Hani üç ay içinde Emevi Camii’nde namaz kılıp Şam’da kahvaltı yapacaktınız? Emevi Camii’nde namaz kılmayı hayal eden hükümet Batı’ya teslimiyetçi politikaları sayesinde kendi topraklarını terk etmek durumunda kalmış ve işin daha da acısı, bunu bir kahramanlık olarak göstermiştir.”

Zaman
<< Önceki Haber Operasyonla ilgili çok konuşulacak bir soru sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER