Org. Özel, Davutoğlu görüşmesinde gündemi sarsacak sözler

Karargâhtaki brifingde askerin Davutoğlu’na ‘İç ayaklanma çıkabilir. Çok ivedi ve güçlü tedbirler almazsanız Türkiye parçalanır’ dediği öğrenildi.

Org. Özel, Davutoğlu görüşmesinde gündemi sarsacak sözler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 30 Ekim’de yapılan 10 saatlik MGK toplantısının ardından gözlerin çevrildiği Genelkurmay Başkanlığı’ndan, “bölünme” konusunda ilginç değerlendirmeler geldi. Taraf Gazetesi'nin kulislere dayandırdığı iddiasına göre, Başbakan Davutoğlu’na brifing veren Karargâh, yeni dönemde savaşların, “iç ayaklanmalar” aracılığı ile yapıldığını belirterek, “Önlem almazsanız Türkiye parçalanır” dedi.

BRİFİNGDE İLGİNÇ TESPİT

Kulislere göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan sunumun 1,5 saati Necdet Özel ile baş başa, 4 saati ise genel olarak gerçekleşti. “TSK’nın 2033 vizyonu” olarak adlandırılan genel sunumda bölgedeki sıcak gelişmelerle birlikte hassas noktalara değinildi. Brifing sırasında ağırlıklı olarak, Suriye, Irak ve İran sınırlarındaki geçişler ve olaylar ele alındı. Genelkurmay bu esnada ilginç bir tespitte bulunarak, yeni dönemde savaşların iç ayaklanmalar yöntemiyle yapıldığını vurguladı.

Genelkurmay’ın brifing sırasında yaptığı konuyla ilgili değerlendirme şöyle: “Artık dünya konvansiyonel savaştan çıkıyor. Türkiye jeopolitik ve jeostratejik olarak çok önemli bir bölgede. Büyük devletler hedef aldıkları ülkelerin içini karıştırıp, parçalayıp bölmek için ayrılıkçı unsurları kullanıyor. Onları destekleyip ayaklandırıyor. Parçalayıp bölemese bile zayıflatıp kendine biat eder hale getiriyor. Bu tipte kritik ülkeler sınır güvenliğini iyi sağlayamazsa o ülkede iç ayaklanmalar bastırılamaz. Ülke parçalanır. Bunun için de çok ivedi ve güçlü tedbirler almamız gerekiyor.”

Brifing sırasında Karargâh, Türkiye’nin güvenliğinin önündeki iç ve dış tehditlerle ilgili de geniş değerlendirmelerde bulundu.

GENEL TEHDİT DEĞERLENDİRMESİ

Bu kapsamda, PKK ise “genel tehditler” arasında sayıldı. Ve çözüm sürecinde gelinen nokta ile ilgili olarak genel bir değerlendirme yapıldı. Ancak, en fazla sınırların güvenliği, iç ayaklanmalar, siber saldırılar üzerinde duruldu. Bunun için hava savunma sisteminin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Davutoğlu: HDP ödevini yapsın

Önceki gün beraberindeki heyetle Genelkurmay Başkanlığı’ndan brifing alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan birifing aldı. MİT’ten aldığı brifing sonrası açıklama yapan Davutoğlu, HDP’nin son dönemde yaptığı açıklamalarla dikkatleri dağıtan bir tutum sergilediğini belirterek, “Türkiye çözüm süreciyle başka hiçbir ülkenin cesaret edemeyeceği bir adım attı. Biz bu başarı hikâyesine katkıda bulunacak herkesin adım atması çağrısında bulunduk. Aldığımız cevap ise 6-7 Ekim olaylarında şiddete yapılan çağrı oldu. HDP sürekli hükümete ev ödevi çıkarmaya çalışmamalı, kendi ödevini yapmalı” dedi.

HÜSEYİN ÖZAY-TARAF
<< Önceki Haber Org. Özel, Davutoğlu görüşmesinde gündemi sarsacak sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER