Profesör dolandırıcı kurbanı

Ünlü diyetisten Prof. Dr. Canan Karatay’ı çarpan tokatçılar, bu kez Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Genç’i tuzağına düşürdü. Genç, tokatçılara 40 bin lira parasını kaptırdı.

Profesör dolandırıcı kurbanı

Telefonla dolandırıcılık yapanların ağına bir kez daha bir profesör düştü. Olay Adana’nın Seyhan ilçesinde meydana geldi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Osman Genç, görev gereği Kütahya’dan Adana’ya geldi. Prof. Dr. Genç, sınavda görev aldıktan sonra Kütahya’ya dönmek için hazırlık yaparken telefonu çaldı.

TELEKONFERANSLA İKNA ETTİLER

Arayan şahıs Prof. Dr. Genç’e kendisini Başkomiser Tarık olarak tanıtarak terör örgütünün hem kendi hem de eşinin hesabına girerek terör örgütüne para aktardığını söyledi.

"Eşinizle de görüşüyoruz, onu da korumaya alacağız” diyen şahıs profesörü telekonferans yöntemiyle eşiyle görüştürdü. Bunun üzerine dolandırıcı, Prof. Dr. Genç’in hesabındaki bütün parayı belirtilen bir hesaba yatırmasını istedi. Genç, zanlıya inanarak hesabındaki parayı Süleyman A. isimli bir kişinin hesabına yatırdı. Genç bir süre sonra kendisini arayan numarayı aradı ancak ulaşamayınca dolandırıldığını anladı.

'KARATAY'IN DÜŞTÜĞÜ HATAYA DÜŞTÜM'
Prof. Dr. Osman Genç, "Profesör Canan Karatay’ın düştüğü hataya ben de düştüm. Her gün televizyonlarda izliyoruz, gazetelerde okuyoruz insanları polisim diyerek dolandırıyorlar diye ama biz de dolandırıldık. Nasıl olduğunu anlamadım, ben bunlara nasıl inandım" diye konuştu.

ÜNLÜ DİYETİSYENİ DE KANDIRMIŞLARDI

Beslenme üzerine hazırladığı kitapları ve Karatay diyeti ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay da kendilerini telefonda polis süsü veren dolandırıcılara 50 bin dolar ve 10 bin lirasını kaptırmıştı. Dolandırıcılar yakalanırken, Prof. Dr. Canan Karatay’ın parası da kurtarılmıştı.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Profesör dolandırıcı kurbanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER