Polislerin şehit edilmesiyle ilgili o iddia doğru çıktı

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından istihbarat şubelerdeki tecrübeli polislerin görevden alınmasının güvenlik zafiyeti doğuracağına yönelik iddialar doğru çıktı.

Polislerin şehit edilmesiyle ilgili o iddia doğru çıktı

Diyarbakır’da geçtiğimiz ay polis Ali Kızıloğlu’nu şehit eden Y.E. isimli teröristin 17 Aralık’a kadar takip edildiği, ancak daha sonra tasfiyeler sebebiyle takip yapılamadığı öğrenildi.

Diyarbakır’da polis memuru Ali Kızıloğlu’nu şehit eden teröristin, PKK’nın gençlik yapılanmasında görev aldığı gerekçesiyle 17 Aralık sürecine kadar takip edildiği ortaya çıktı. Şahsın istihbarat birimleri tarafından uzun süre fiziki olarak takip edildiği belirlendi. Ancak 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra Diyarbakır terör ve istihbarat şubesinde çalışan tüm polislerin görevlerinden alınmasıyla şüpheli Y.E. takip listesinden çıkarılmış ve bir daha takip edilmemiş. Öte yandan cinayetlerden 1 ay önce Diyarbakır’da görev yapan polis ve askerlerin dikkatli olmaları konusunda uyarıldığı öğrenildi. Güvenlik birimlerine gönderilen tarassut yazılarında örgütün şehir merkezinde lojman dışında ikamet eden polis ve asker şahısların evlerini tespit etme amacıyla takipler yaptığı bilgisi verildi. Takip ve saldırılara karşı dikkatli olun uyarısı yapıldığı ifade edildi.

Diyarbakır’da polis memuru Ali Kızıloğlu’nu evinin önünde şehit eden kişinin kimliği 2 saatte belirlenmişti. Emniyette kaydı olan Y.E. uzun süre fizikî olarak takip edilmişti. Ele geçirilen silahtan derhal parmak izi bulundu. Yapılan incelemede kimliği tespit edildi. Y.E., Diyarbakır’da görev yapan istihbarat polisleri tarafından bilinen ve takip edilen bir isimdi. Ancak 17 Aralık sonrası başlayan cadı avı kapsamında Diyarbakır’da uzun yıllardır terör örgütü üyelerini takip eden birimler dağıtılmıştı. Bu sebeple takipler de bırakılmıştı. Y.E.’nin de bu süreçte takip edilmekten kurtulan onlarca isimden biri olduğu öğrenildi.

Diyarbakır’da 26 Ağustos’ta polis memuru Osman Bal, evinin önünde 13 kurşunla şehit edilmişti. 28 Ağustos’ta da Ali Kızıloğlu 3 kurşunla öldürüldü. Cinayetlerin failleri halen yakalanamadı. Olayların terör örgütü ile bağlantılarına ilişkin çok sayıda delil tespit edilmesine rağmen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Osman Bal cinayetini terör şubeden cinayet büroya gönderdi. Cinayetlerden hemen sonra kimliği tespit edilen Y.E.’nin adresinin bulunması ve telefonunun sinyal verdiği adreslere baskın yapılması gerekiyordu. Y.E.’nin muhtemel adresleri polis tarafından belirlendi. Ancak polisler bu teknik takip için izin verecek ilgili emniyet müdürünü gece rahatsız etmekten çekindikleri için başvurmadı. Sabaha bırakılan teknik takip talebinin sonraki gün çıkarılmasının ardından belirlenen adrese gidilmişti. Ancak iş işten geçmiş, şüpheli kaçmıştı.Zaman
<< Önceki Haber Polislerin şehit edilmesiyle ilgili o iddia doğru çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER