RTÜK'ten görülmemiş çifte standart

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) akıl almaz bir çifte standarda daha imza attı. Bonzai tehlikesiyle ilgili haber yapan Samanyolu TV'ye para cezası kesen kurul, AKP'li üyelerin oylarıyla yandaş televizyonu koruma kalkanına aldı.

RTÜK'ten görülmemiş çifte standart

RTÜK İzleme Dairesi, hükümet yanlısı atv'de yayınlanan "Kaçak" adlı dizide ölümlere neden olan sentetik uyuşturucu Bonzai için 'Mutlaka denemelisin' denmesi nedeniyle kanala ceza verilmesini istedi. Ancak kurulun AKP'li üyelerinin itirazları sonucu karar alınamadı.

AKP'Lİ ÜYELER REDDETTİ
Başkan Davut Dursun ile birlikte CHP'li iki üye Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan ve HDP kontenjanından seçilen üye Ahmet Yıldırım cezadan yana tavır alırken, AK Partili 3 üye cezaya karşı çıktı. Karar yeter sayısı olan 5 oya ulaşılamadığı için karar alınamadı.

İŞTE O DİYALOG:
Ertan (Tülay’ın sevgilisi): Sen neredesin bakayım ses geliyor arkadan falan.
Tülay: Ben bir bardayım içiyorum. Şu anda yanımda da Berkay var, dans ediyoruz birlikte. Yani kafa dağıtıyorum.
Ertan: Ne Berkay’ı lan. Berkay kim, neredesin?
Tülay: Ne oldu değere mi bindim böyle söyleyince?
Ertan: Lan soruma cevap ver neredesin. Bekle ulan orada hemen geliyorum oraya. Berkay ne lan, Berkay ne, Berkay kim lan?
Berkay: Şu bahsettiğin psikopat sevgilin mi?
Tülay: Evet birazdan gelir. Eğer yaşamak istiyorsan gitmen gerekiyor hemen.
Berkay: Gitmeden bir iyilik yapabilirim sana. Seni rahatlatacak, bu anlattıklarını unutturacak bir şey.
Tülay: Neymiş?
Berkay: Bonzai. Kullandın mı daha önce?
Tülay: Hayır.
Berkay: O zaman mutlaka denemelisin. (Pantolonunun cebinden beyaz bir kâğıda sarılı paket içinde bonzaiyi çıkartarak masanın üzerine koyuyor.)

HABERDE YER VERİLDİĞİ İÇİN SAMANYOLU'NA CEZA VERİLMİŞTİ
Samanyolu Haber ekibi, gençleri henüz baharındayken büyük bir uçuruma sürükleyen ve hayattan koparan bonzainin vardığı boyutu 2 Haziran'da Ana Haber bülteninde işlemiş, oldukça ses getiren görüntüler eşliğinde aileleri uyarmıştı.

Haberde 8-9 yaşındaki çocukların İstanbul'un merkezinde güpe gündüz, hem de binlerce kişinin gözü önünde nasıl bonzai kullandığını görüntülemiş, tehlikeyi gözler önüne sermişti. RTÜK, bonzai tehlikesini gözler önene seren Samanyolu'nun haberini "bireyleri özendirici nitelikte olabilecek" yayın kategorisinde değerlendirerek 71 bin 887 para cezasına hükmetmişti.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU
Samanyolu Haber soruyor. Bonzaiye, AKP'li üyelerin oylarıyla ceza almayan -'Mutlaka denemelisin' sahnesini yayınlayan- yandaş kanal mı özendiriyor, yoksa 8-9 yaşındaki çocukların bu illete bulaştığını görüntüleriyle haber yapıp halkı uyaran Samanyolu TV mi?

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber RTÜK'ten görülmemiş çifte standart Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER