Reyhanlı saldırısında 9 gözaltı

Reyhanlı'da meydana gelen saldırıya ilişkin yeni açıklama...

Reyhanlı saldırısında 9 gözaltı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Reyhanlı’da meydana gelen saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

ATALAY: İTİRAF ETTİLER "Şu ana kadar 46 vatandaşımız patlamadan dolayı hayatını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz; ailelerine, yakınlarına, Hatay'a, Reyhanlı'ya ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımız var, bunların burada olanlarını ziyaret ettik. Yoğun bakımda olanları var. Durumu ağır olanları var. Hayatını kaybedenlerin 38'inin kimlikleri belirlendi. 35'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 3'ü Suriye vatandaşıdır. Diğerlerinin kimlik tespitiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Akşam açıklamıştım ilk verileri. Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün bu konuyla ilgisi tespit edilmiş ve kişiler de belli oranda tespit edilmiştir diye. Şu ana kadar da bu kişilerden 9'u gözaltına alınmış durumda. Kendi ifadeleriyle, itiraflarıyla da bunlar büyük oranda belirlenmiş oldu. Gözaltına alınanların hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Patlayıcının cinsi ve miktarıyla ilgili teknik çalışmalar sürüyor. O konuda kesin söylenemez ama 2 patlamada da çok yüksek miktarda patlayıcının olduğu, olay yeri incelemelerinde görülüyor. Bunu söyleyebiliriz."

ERGİN: MAKSAT HUZURU SABOTE ETMEK "Şu an yapmamız gereken sağduyulu davranmak, bu saldırıyı düzenleyenlerin amacına hizmet etmemek için ferasetli davranmak lazım. Şu ana kadar izlediğimiz, Hataylı hemşehrilerimiz metanetli davrandı. Acımız büyük. Ama devletimiz de büyük bir devlet. 2 yıldır bu coğrafyalarda huzuru bozmaya çalışanlara karşı önemli bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Bu coğrafyayı barışın iklimi olarak sürdürmeye devam edeceğiz."

GÜLER: OLAYIN PLANLAYICISI GÖZALTINDA
"Saldırının amacı, hedefi; yöneldiği insanlar itibariyle ülkemizin huzur ortamına darbe vurmak, hem de yürümekte olan çözüm sürecini provoke etmek. Buradaki insanları karşı karşıya getirme amacı güdüyor. Açıkça ifade ediyorum, El Muhaberat ile yakın ilişkide olduğunu ve isimlerini bildiğimiz örgüt tarafından yapılmıştır. Tüm ekiplerimizin sabaha kadar yürüttüğü çalışma neticesinde 9 kişi gözaltına alındı. Bunlardan biri olayın planlayıcısı, bazıları keşif yapan bazıları da araçları saklayan kişiler. Bu olaya karışan araçlardan birinin plakası tespit edilmiştir."

MÜEZZİNOĞLU: AĞIR YARALI SAYISI 24 "55 yaralının tedavisi sürüyor. Bunlardan 48'i Türk, 7'si Suriye uyruklu. 49 yaralı ilde tedavi ediliyor, diğerlerinin tedavisi diğer illerde sürüyor. Hatay Devlet Hastanesi'nde yatanları ziyaret ettik. Buradaki 9 hastadan 1'inin durumu ağır. Üniversite hastanesindeki 7 yaralıdan da 1'i ağır. Devlet Hastanesindeki 3 kişi Suriye vatandaşı. Hastanedeki yaralılarımıza her türlü müdahale yapılıyor. Yaralılarımızdan 2'si Ankara'da, 1'i İstanbul'da, 2'si Adana'da, 1'i Gaziantep'te tedavi görüyor. Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah en kısa sürede yaralılarımız sağlığına kavuşur. Ağır yaralı sayısı saat saat değişiyor. Ama şu an ağır diyebileceğimiz 24, hayati tehlikesi bulunan yani kritik saatler geçiren 2 vakamız var."

<< Önceki Haber Reyhanlı saldırısında 9 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER