Risale-i Nur'lara devlet tekeline en sert tepki

MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık, Risale-i Nur'ların devlet tekeline alınmasına tepki gösterdi.

Risale-i Nur'lara devlet tekeline en sert tepki

Hükümet, 5 aydır basılmasına izin vermediği Risale-i Nur Külliyatı'nı devlet tekeline aldı. Üstad Bedüizzaman Said Nursi Hazretleri'nin tefsirleri, artık iktidarın onayı olmadan çoğaltılamayacak. Konuyu Samanyolu Haber TV'ye değerlendiren MHP Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Alim Işık, "tek parti hükümetlerinde bile görülmemiş uygulama" diyerek tepki gösterdi.

Hesaplaşmanın birilerini yok etmek adına yapıldığına dikkat çeken Işık,  "Bu karar kamu vicdanında rahatsızlık yapacaktır. Aklı selim düşünülürse vicdanen başlarını yastığa koyduklarında rahat uyuyabilecekler mi?'' diye konuştu.

"Devletin Risale-i Nur'lara el koyması doğru mu?" sorusuna cevap veren Işık, şunları söyledi: 'Devlet el koydu ama Risale-i Nur'ları basacağım demiyor ki. Basılmaması demek bundan sonra ipotek koyulduğu anlamını taşıyor. Bu karardan yurt içinden ve yurt dışından da bir çok insan rahatsız olacak. Bu engellemeyle sadece Türkiye'deki insanların etkilenmeyecektir."

'BU BİR DEMOKRASİ YARASIDIR'

'Bu bir demokrasi yarasıdır' diyen Işık, Risale-i Nur'ların devlet tekeline alınmasının değiştirilmesinin meclis gündemine tekrar geleceğini düşündüğünü, oy çoğunluğuyla hükümetin bunu yaptığını ama hukuken bunun doğru anlama gelmediğini belirtti.

'TEK PARTİ HÜKÜMETLERİNDE BİLE GÖRÜLMEMİŞ BİR UYGULAMA'

Bu tür uygulamaların tek parti hükümetlerinde bile görülmediğine dikkatleri çeken Işık, 'Önceden bu, kanun hükmündeydi şimdiyse Bakanlar Kurulu kararı oldu. Bugün Risale-i Nur'lar yarın başka birşey...Bu keyfi bir uygulamadır.' diyerek yapılan keyfi uygulamaya tepki gösterdi. Işık, "Kültür varlığına ipotek koyulması bu zihniyetin Türkiye'yi nereye götürdüğünü gösterir. 'Ben izin verirsem basılır' zihniyetiyle bir gruba kısıtlama getirmek memnun ediyor olabilir. Sorgu gününde Allah için ne yaptın dendiğinde bunların söyleyecek sözü olmalı. Düzenlemeye gitsinler diyorum. Er yada geç düzenlemeye gidileceğini düşünüyorum. AKP, Adalet ve Kalkınma Partisi'yse Türkiye'yi kalkınmaya götürsün diyorum.' ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.




<< Önceki Haber Risale-i Nur'lara devlet tekeline en sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER