Romanya'da yeni Türk okulunun temeli dualarla atıldı

Romanya'da faaliyet gösteren Türk okullarına bir yenisi daha ekleniyor.

Romanya'da yeni Türk okulunun temeli dualarla atıldı

Lumina Eğitim Kurumları, başkent Bükreş'te yeni bir okulu daha hizmete açmaya hazırlanıyor. Romanya'da bulunan Türk müteşebbislerinin katkılarıyla geçen sene alınan 24 dönüm araziye ilk kepçe vuruldu. 2 sene içinde bitirilmesi planlanan toplamda 2 bin öğrenci kapasiteli okulun temel atma töreni bugün bayramlaşmadan sonra dualar eşliğinde yapıldı. Temel atma töreninde 3 koç kurban edildi. 

Törende konuşan Lumina Okulları Genel Müdürü Fatih Göktaş, "26 bin metrekare kapalı alanı bulunan yeni okulumuzun temelini atıyoruz. Binamızda ilkokuldan liseye kadar eğitim faaliyetleri yapılacak. 2016 yılının sonunda binayı hizmete sokacağız" dedi. 

Kurban Bayramı'nı yurtdışında geçirmek için Romanya'ya gelen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya "Biz her sene bayramların belli günlerini yurt dışında kutlamaya çalışıyoruz. Bugün de Romanya'dayız. Gerçekten buradaki hizmetler çok etkileyici. Büyük bir kompleksin temel atma törenine katıldık. Buralarda olmaktan çok mutlu oluyoruz."diyerek duygularını belirtti.

Cihan
<< Önceki Haber Romanya'da yeni Türk okulunun temeli dualarla atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER