Rüşvet çarkıyla ilgili gündeme oturacak ses kaydı!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adı rüşvet iddialarına karışan Egemen Bağış'ın olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlandı.

Rüşvet çarkıyla ilgili gündeme oturacak ses kaydı!

Ses kaydındaki iddialara göre; Reza Zarrab olduğu söylenen kişi, Egemen Bağış olduğu iddia edilen şahsa bayram öncesi 500 bin dolarlık bir para gönderiyor.

İnternete sızdırılan ses kayıtları ciddiyetini koruyor. Adı rüşvet iddialarına karışan Egemen Bağış'la ilgili ilk kez kendisi olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlandı. İddialara göre Reza Zarrab olduğu öne sürülen kişi, Egemen Bağış olduğu iddia edilen şahsa bayram öncesi 500 bin dolarlık bir para gönderiyor. Yine aynı iddialara göre Bağış olduğu söylenen kişi, telefon görüşmesinde belirtilen hediyenin evde çalışan bir görevliye bırakılmasını istiyor.

Dün gece yayınlanan bir ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. Üst üste yayınlanan üç ses kaydının ikisinde Reza Zarrab olduğu iddia edilen kişi, yanında çalıştığı belirtilen bir görevliyi arayarak, EGE olarak kodlanan kişiye 500 bin dolarlık bir ödeme yapılması talimatını veriyor. Zarrab olduğu iddia edilen şahıs telefonda ödemenin de nasıl yapılacağını en ince ayrıntılarına kadar anlatıyor ve bayram öncesi fazla pahalı olmayan bir gümüşlüğün içine çikolata konularak, paketine de paranın yerleştirilmesini istiyor. 

TEŞEKKÜR TELEFONU

RotaHaber'in haberine göre, Ses kayıtlarındaki iddialara göre, bu telefon görüşmesinin ardından teslimat için hazırlık yapılıyor; ancak bu sırada Egemen Bağış olduğu iddia edilen kişiden telefon geliyor. Kayıtlarda yer alan iddialara göre Egemen Bağış olduğu öne sürülen kişi, programının değiştiğini söylüyor ve paketin evde çalışan bir görevliye bırakılmasını istiyor. Bağış olduğu söylenen kişi telefonda ayrıca Zarrab'ın babasının vize sorununun çözülüp çözülmediğini de soruyor.

<< Önceki Haber Rüşvet çarkıyla ilgili gündeme oturacak ses kaydı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER