SBS 2013 soruları ve cevapları için tıklayınız! MEB açıkladı!

MEB Seviye Belirleme Sınavı'nın sorularını ve cevaplarını yayınladı. 2013 SBS soru ve için tıklayın.

SBS 2013 soruları ve cevapları için tıklayınız! MEB açıkladı!

MEB 2013 SBS soru ve cevaplarını yayınladı.

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS), 839'ü yurt içi ve 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde 60 bin sınav salonunda 180 bin sınav görevlisiyle yapıldı. Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye 100 soru için 120 dakika süre tanındı. 2 bin 284 engelli öğrencinin de katıldığı sınavda, bu öğrencilere engel durumlarına göre ek süre verildi.



A KİTAPÇIĞI

2013 SBS Türkçe soru ve cevapları için tıklayın

2013 SBS Matematik soru ve cevapları için tıklayın




B KİTAPÇIĞI






SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Yerleştirme sonuçları 12 Temmuz'da ilan edilecek.  Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, ''http://www.meb.gov.tr'' ile ''http://oges.meb.gov.tr'' adreslerinde yayımlanacak. 

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PYBS) başvuran ilköğretim 8. sınıf öğrencileri ayrı bir sınava girmeyecek. Bu öğrencilerin PYBS sonuçları, SBS'ye göre hesaplanacak. 


Öğrenciler içeride aileler dışarı sınav heyecanı yaşadı

Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) öğrenciler içeride veriler dışarıda heyecan yaşadı.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerini sınav heyecanı sardı. İyi bir lise hayali kuran öğrenciler yıl boyunca hazırlandı. Sabahın erken saatlerinde kalkan öğrenciler kahvaltısını yaptıktan sonra sınava girecekleri okulun yolunu tuttu.
        
Aileleriyle birlikte sınav merkezlerine giden öğrenciler güvenlik taramasından geçirilerek içeri girdi. Sınav saatinin başlamasıyla öğrenciler hayatlarında bir dönem noktası sayılabilecek soruları çözmeye başladı. Öğrenciler içeride ter dökerken yakınları da onların başarılı olabilmesi için Kur'an-ı Kerim okudu, dualar yaptı.

Sınavların yapıldığı merkezlerden birisi de Edirne Lisesi oldu. Okulun bahçesi öğrenci ve yakınlarıyla doldu. Öğrenci verilerinden Sibel Subaşılar, gurur verici bir heyecan yaşadıklarını belirtti. Bütün öğrencilere başarılar dileyen Subaşılar, "Allah tüm öğrencilere hayırlısını versin. Akşamdan beri dualarımızı esirgemiyoruz." dedi. Gülten Zindan da "Dualarımızı onlardan eksik etmiyoruz. Allah öğrencilerimize zihin açıklığı ve kolaylık versin. Stres içindeler. Yıl boyunca çalıştılar." açıklamasını yaptı.

<< Önceki Haber SBS 2013 soruları ve cevapları için tıklayınız! MEB... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER