SGK'nın Ziraat Bankası dayatması emekliyi vurdu

BDDK’nın yönetimine el koyduğu Bank Asya’dan maaş alanlara SGK'nın dayatması emekliyi vurdu.

SGK'nın Ziraat Bankası dayatması emekliyi vurdu

Emekliler maaşlarını 12 gün gecikmeli aldı. Bank Asya’dan emekli maaşı alanların paraları hiçbir hukuki gerekçe göstermeden Ziraat Bankası’na yatıran Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşları mağdur etti. Emekliler maaşlarını her ay aldıkları gün değil 12 gün gecikmeli çekebildi.

FECAAT BİR UYGULAMA

İpek Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr İbrahim Özdemir de SGK’nın uygulaması yüzünden Ziraat Bankası mağduriyeti yaşayanlardan. 5 yıldır Bank Asya’dan maaş aldığını belirten Özdemir, SGK’nın maaşını hiç haber vermeden ve izni olmadan Ziraat Bankası’na aktardığını söyledi. Özdemir, “SGK hiç bilgim olmadan Gaziantep’teki şubeye hesap açılıyor. Bu fecaat bir uygulama. Maaşımı 12 gün sonra bizzat uğraşarak alabildim” diye konuştu.

30 TL MASRAF İSTEDİLER

Ziraat Bankası’nın “Bugün git yarın gel” muamelesiyle kendisini oyaladığını belirten Özdemir, Çukurambar şubesinden maaş çekmek istediğinde 30 TL masraf istediklerini belirtti. Özdemir, “Rektörlük ve genel müdürlük yapmış biri için bile bu muamele yapıldıysa, emeklilere ne tür muamele yapılıyor kim bilir? Yaşlılar şube şube dolaştırılıyor” dedi.

ÖDEMESİ OLANLAR MAĞDUR

Emek­li ay­lı­ğı­na acil ih­ti­ya­cı ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Öz­de­mir şun­la­rı söy­le­di: "SGK alelace­le ma­aş­la­rı Zi­ra­at’­e ak­tar­mak ye­ri­ne va­tan­daş­la­rın hu­ku­ku­na ria­yet edilmeliydi. Bu de­ği­şik­lik yü­zün­den ma­aşı­nı ala­ma­yan emek­li­le­rin öde­me­si var­sa mağ­dur ol­du­lar. Si­ya­si­ler kav­ga eder ve gi­der­ler ama ku­rum­lar ka­lı­cı­dır­lar. Ban­ka­la­rı­mız rek­lam­dan çok keş­ke per­so­ne­lin eği­ti­mi­ne önem ver­se."

Bugün
<< Önceki Haber SGK'nın Ziraat Bankası dayatması emekliyi vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER