Sabah ve Takvim 2 skandal habere imza attı

Hükümetin sözcülüğünü yapan Sabah ve Takvim'in skandal haberleri çok konuşulacak cinsten...

Sabah ve Takvim 2 skandal habere imza attı

Havuz Medyasının kardeş kuruluşları Sabah ve Takvim, bugün 1. sayfadan 2 skandal habere daha imza attılar.

SABAH NUH (as)'I ÜSKÜDAR'A GETİRDİ

Sabah gazetesi dün İstanbul Üsküdar'da yağış sebebiyle oluşan seli, yayınladığı fotoğrafla okuyucularına aktardı ancak manzarayı tarif için kullandıkları spot cümle pes dedirtti. Oluşan manzarayı 'İstanbul'a 'NUH' uğradı' başlığıyla okuyucularına duyuran gazete, dini değeri ve bir peygamberi ironi malzemesi yapmaktan çekinmedi.  Selin boyutunu anlatmak için Hz. Nuh (as) döneminde yaşanan tufana gönderme yapan muhafazakar hükümetin 'Sözcü'sü Sabah, Başbakan Erdoğan'ın ''bir kısım medyada çok ciddi itikadi bozukluk var'' sözünün gerçekliğini teyid etmiş oldu.



TAKVİM HABERLERİNDEKİ AHLAK YOKSUNLUĞUNU ZİRVEYE TAŞIDI

Sabah'ın kardeşi Takvim'se ondan aşağı kalmadı. Hükümetin diğer  sözcüsü Takvim'in bugün sürmanşetinden verdiği haber ve sözde fıkra 'bu kadar ahlaksızlık olmaz' dedirtti.

Belarus ve Moldova'yla karşılıklı olarak vizelerin kaldırılması haberini gazetecilik namına skandal sayılacak bir üslupla duyuran gazete söz konusu vize muafiyetini 'Gençlere güzel haber' şeklinde sundu ancak asıl büyük skandal kutu içindeki sözde fıkrada verildi.



TAKVİM'İN SKANDALI BİTMEDİ, SURİYELİ MÜLTECİLERLE DE DALGA GEÇTİ 

Gazete, söz konusu vize muafiyeti haberinin hemen yanında akıllara durgunluk veren çirkin bir sözde fıkraya yer verdi. Takvim, Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadınlarla ilgili Mazlumder'in geçtiğimiz günlerde yayınladığı rapor ortadayken, (Rapora göre çok sayıda Suriyeli kadının, ucuz işgücü, ikinci evlilik ve fuhuş için kullanıldığı, henüz 13-14 yaşındaki kızların da zorla fuhşa itildiği anlatılıyor) bunu görmezden gelircesine iğrenç bir fıkrayı 1. sayfaya basmakta sakınca görmedi.

Aynen aktarıyoruz:

"Bir genç ihtiyar babasına kısmet arar. Sonunda iyi bir fikir bulur. 'Baba Suriye'den çok sayıda yalnız kadın geldi. Gel seni biriyle baş göz edelim' der. Baba niyete katılır, adresi beğenmez: Oğlum Ukrayna da karışık, biraz bekleyelim..."

Her fırsatta medyadaki ahlak dışı yayınları eleştiren Başbakan Erdoğan'ın, iddialara göre kendisiyle organik bağı bulunan bu gazetelere konuşmalarında nasıl yer vereceği bilinmiyor.

<< Önceki Haber Sabah ve Takvim 2 skandal habere imza attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER