Sadece medyaya değil Türkiye ekonomisine de büyük darbe!

Basına darbe operasyonunun Türkiye'ye maliyeti tam 20 milyar lira...

Sadece medyaya değil Türkiye ekonomisine de büyük darbe!

‘14 Aralık Basına Darbe Operasyonu’ ve Erdoğan’ın devamının geleceği yönündeki açıklamaları ekonomiyi vurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, "Operasyonların faturası 20 milyar lirayı buldu" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ milletvekili Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın son günlerdeki açıklamalarının ve 14 Aralık'ta basını hedef alan operasyonun faturasının 20 milyar lira olduğunu söyledi.

BİR HAFTADA 11 KURUŞ ARTTI

Öztrak,  dolardaki her 1 kuruşluk artışın firmalara 1,08 milyar TL kur farkı zarar yazdırdığını ifade ederek, "Ne kadar arttı son bir haftada, 11 kuruş arttı. Yani reel sektöre ne kadar zarar yazdı? 20 milyar lira. İşte Cumhurbaşkanı'nın yaptığı konuşmalar, yapılan operasyonlar, bütün bunların faturası" dedi.

PARAYI BULMAK ZORLAŞIR

Ekonomi politikasındaki yanlışlıklara işaret eden Öztrak, "Bu ülke AKP'nin izlemiş olduğu hatalı politikalar neticesinde önümüzdeki 12 ay içinde 220 milyar dolara yakın bir parayı bulmak zorunda.

Siz eğer güven veren politikalar uygulamazsanız o zaman bu parayı bulamazsınız. Bu parayı bulmakta zorlanacağınız anlaşıldığı andan itibaren döviz kurunuz yukarı doğru fırlayacak. İşte şu anda yaşanan bu. Bu sorumsuz konuşmaların, bu böyle ortalara çıkıp bu lafları etmenin bu millete faturası bu" diye konuştu.

KİMSE YATIRIM YAPMAZ

Faturanın ilerleyen günlerde daha çok büyüyebileceğinden kaygılanan Öztrak, şunları dile getirdi: "Faizler daha yukarı çıkabilir, borsada ciddi düşmeler olabilir. 10 bin dolar kişi başı gelire takıldık.

Büyüme yetersiz. Yatırım yapmıyor insanlar. Niye yapmıyor? Güvenmiyor çünkü. Bir yerde medyanın üstüne böyle gidiyorsanız işadamının üstüne gidiyorsanız o zaman ne olacak? O ülkede yatırım olmayacak.”

İŞÇİ ÇIKARMA HIZLANACAK

Firmaların oluşan 20 milyar liralık zarardan kurtulmak için işçi çıkaracağını belirten Öztrak, “Firmalar küçülmeye başlayacak. Yarın öbür gün çalışanlar gençlerden başlamak üzere çalışanları işten çıkaracak. Zaten genç işsizliğiniz yüzde 19-20 olmuş. Yani 5'te bire ulaşmış” dedi.


BUGÜN
<< Önceki Haber Sadece medyaya değil Türkiye ekonomisine de büyük darbe! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER