Saldırı emrini veren isim belli oldu

ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen intihar saldırısının talimatını veren isim belli oldu.

Saldırı emrini veren isim belli oldu

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne düzenlenen intihar saldırısının talimatını Sabancı suikastının firari sanığı Fehriye Erdal'ı himaye eden örgütün gölge lideri Musa Asoğlu'nun verdiği belirlendi. Bugün'de yer alan habere göre; Dursun Karataş'ın 2008'de ölmesinin ardından yapısal değişikliğe giden terör örgütü DHKP-C'de genel sekreterliğe getirilen Asoğlu'nun İstanbul'daki operasyonların intikamının alınması için Hollanda'dan "Fedai eylemleri gerçekleştirin" dediği tespit edildi.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Canlı bomba Ecevit Şanlı'nın üzerine sardığı 6 kilogramlık TNT ve Rus yapımı F-1 el bombasıyla ABD Büyükelçiliği'ne yaptığı intihar eyleminin ardından yeni istihbari bilgilere ulaşıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, ikisi "fedai eylemcisi" 7 militanın benzer eylemler arayışında olduğunu saptadı. İstihbarat Dairesi'nin uyarısı üzerine başta Ankara, İstanbul olmak üzere ülke çapında polis alarma geçirildi. İstihbarat birimleri, DHKP-C mensubu 7 militanın açık kimliklerini tek tek belirledi. 81 İl Emniyeti'ne gönderilen "gizli" raporda, militanların özellikle Ankara ve İstanbul'da "sansasyonel" eylemler hazırlığında olduğuna vurgu yapıldı.

Rapora göre, A.B. adlı militan, "fedai" türü eylemler yapmak üzere örgüt yönetimine gönüllü olarak başvurdu.Örgüt üst düzey yönetiminin operasyonların intikamının alınması amacıyla M.Y. adlı militana Ankara ve İstanbul'da güvenlik güçleri ve kamu binalarına yönelik eylem yapması için talimat verdiği de rapora yansıdı. İstihbarat raporunda, ikisi kadın 5 militanın da kimlik bilgilerine yer verilerek, "Operasyonel ve istihbari çalışmalara ağırlık verin" denildi. E.S.K., B.K., Ş.Y., B.Y. ve S.P'nin "şiddet" eylemlerinde kullanılacağı tespit edildi. Polis ekipleri ülke genelinde 7 DHKP-C'li militanın peşine düştü. 

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Fehriye Erdal'ın yerini bilen tek isim olduğu belirtilen Musa Asoğlu, Türkiye tarafından "Kırmızı Bülten"le aranıyor. Dursun Karataş'ın ölümünden sonra DHKP-C terör örgütünde yapısal değişikliğe gidildi. İstihbarat raporuna göre, Karataş'ın devrim nikahlı eşi olan avukat Zerrin Sarı örgütün liderliğine getirildi. Ancak, Sarı 'zayıf' lider konumuna sokuldu. Örgüt sözcüsü Musa Asoğlu'na 'gölge liderlik' olan genel sekreterlik görevi verildi.
<< Önceki Haber Saldırı emrini veren isim belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER