Ses kaydı iddiasını ortaya çıkaracak kritik soru!

Gazeteci yazar Nazlı Ilıcak bugünkü köşe yazısında Erdoğan'ın Merhum Adnan Menderes'e atıfta bulunmasına ve internete düşen yeni ses kayıtlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ses kaydı iddiasını ortaya çıkaracak kritik soru!

Başbakan Erdoğan'ın yerel seçim çalışması kapsamında konuştuğu mitinglerde, gündemdeki yolsuzluklarla ilgili olarak Adnan Menderes'e yapılan oyunların kendisine de yapıldığını söylemesine tepki gösteren Ilıcak, "Bence Menderes'i işe hiç karıştırmasın." diyerek ses kayıtlarıyla ilgili göz ardı edilen çarpıcı detayları gün yüzüne taşıdı. 

İşte Nazlı Ilıcak'ın 'Gülen, 28 Şubat ve 3 maymun' isimli köşe yazısının ilgili bölümü; 

ERDOĞAN VE MENDERES
 
Tayyip Erdoğan Aydın'da halka seslendi. Menderes'e hangi tuzaklar kurulduysa, kendisinin de benzer tuzaklarla karşı karşıya olduğunu iddia etti. Bence Menderes'i işe hiç karıştırmasın. Zira o, oğlu Yüksel Menderes'in ticaretle uğraşmasını istemedi; Yüksel, Dışişleri'nde memur oldu. Ayrıca Menderes'in, para pulda hiç gözü yoktu. Sahip oldukları Ankara'daki yegâne evi, eşi Berin Hanım "Biraz düzenleyelim" deyince, buna da lüzum görmemişti. Örtülü ödenekteki bütün harcama kalemlerinin, böyle bir mecburiyet bulunmamasına rağmen, tek tek kaydını tutturmuştu. Nitekim Yassıada Mahkemesi'nde, kendisinden, sarfiyat içinde yer alan cımbızın hesabı soruldu.

Yolsuzluk iddialarıyla karşı karşıya kalan bir Başbakan'ın, hesabını vermeden Menderes'in gölgesine sığınması, Demokrat Parti mirasına saygısızlık.
 
TAPELER VE GERÇEKLER
 
17 Aralık 2013 yolsuzluk operasyonu günü, Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal arasında geçtiği ileri sürülen 2 konuşma daha internete düştü. Bu 2 konuşma, diğer 4 konuşmayı doğruluyor. Erdoğan, sadece evdeki paraların sıfırlanmasıyla ilgilenmiyor. Başsavcı Vekili Zekeriya Öz ile de ilişkiye geçmek istediği anlaşılıyor. Bunun için, oğlu Bilal'e Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'yu aramasını söylüyor. Hamdi Topçu, Zekeriya Öz'ün yakını. Bu görüşme sabah 11.44'te cereyan ediyor. (Ondan önce 11.17'de Bilal ile bir başka konuşması daha var; orada "paraları sıfırlama" talimatını vermişti.)

Kayıtlar gerçeği yansıtıyorsa, Hamdi Topçu'nun yanından çıkınca Bilal Erdoğan babasını arıyor, Zekeriya Öz ile Topçu'nun saat 18'de buluşacaklarını söylüyor. Erdoğan, oğlunun Hamdi Topçu'yu makamında ziyaret etmesine kızmış görünüyor. Ona "Gitmemeliydin" diyor. Ardından Erdoğan, tekrar oğlunu arıyor, "Sana diğer verdiğim görevler tamam mı" diye soruyor. Yani, paraların sıfırlanıp sıfırlanmadığını öğrenmek istiyor.

Ayrıca bu konuşmalardan, Sümeyye'nin Ankara'dan İstanbul'a gönderildiği ortaya çıkıyor.

Montaj filan deniliyor ama başka olaylarla karşılaştırarak bir sonuca varmak mümkün:

1) Sümeyye Erdoğan, babasıyla birlikte Konya'ya gitmek üzere Ankara'da mıydı? 17 Aralık sabahı saat 09.00'da THY uçağına bindi mi? 1-F koltuğunda oturarak Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na mı geldi?

2) Bilal Erdoğan, Hamdi Topçu'yu o gün ziyaret etti mi?

3) Bilal Erdoğan, geri kalan 30 milyon euro'nun bir kısmıyla Şehrizar Konakları'ndan konut alınabileceğini söylemişti babasına. İddia edildiği gibi Berat Albayrak'ın avukatı Ömer Faruk Akbulut, 14 milyon lira karşılığında Şehrizar Konakları'ndan 6 daire aldı mı?

4) Bu daireler Ömer Faruk Akbulut'un mu? Onunsa, Akbulut bu parayı nereden buldu? Bilal'in Şehrizar Konakları'ndan söz etmesi ve hemen ardından kendisine hısım olan (Akbulut'un kız kardeşi Bilal Erdoğan'ın eniştesi Berat Albayrak'ın abisiyle evli) Akbulut'un 6 daire alması tesadüf mü, tevafuk mu?

<< Önceki Haber Ses kaydı iddiasını ortaya çıkaracak kritik soru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER