'Şok görüntü' diye yayınladılar, kendilerine güldürdüler

Sahibinin kim olduğu tartışmalı olan kanalda 4 kişinin katılımıyla yayınlanan program gecenin eğlence malzemesi oldu.

ATV'nin küçük kanalı alay konusu oldu!

Günler öncesinden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hiçbir yerde yayınlanmamış görüntülerini izleteceklerini duyurdular. Yayınlaya yayınlaya, 'şok görüntüler' başlığıyla Hocaefendi'nin Youtube'daki vaazlarını yayınladılar. Daha önce de düğmeye basmasıyla meşhur olan ATV'nin küçük kanalı A haber ve programcıları dün gecenin alay konusu oldular. 

Sahibinin kim olduğu tartışmalı olan kanalda 4 kişinin katılımıyla yayınlanan program gecenin eğlence malzemesi oldu. Hocaefendi'nin internetteki vaazlarını 'ilk kez' diyerek yayınladılar. 

Hocaefendi'nin İstanbul'un fethi üzerinden anlattığı 'ihlas ve Allah rızasını gözetme' hedefini anlayamadılar. Program boyunca birbirleriyle çeliştiler. Bu durumlarıyla da sosyal medyada espri konusu oldular. 

Yayın sırasında masanın ortasına yırtık kağıtlar, kırık CD'ler ve tahrip edilmiş hard diskler bırakıldı. CD ve hard diskler bir teknoloji marketten herkesin satın alabileceği şeylerdi. Bu tuhaf yöntemle bir hâkim fişlendi ve hedef gösterildi: "Bu bir harddisk. Malesef ama kırılmış. Tabii ki çalışıyoruz üzerinde."   

Sözde deliller arasında bir çocuğun tarih dersine ait notları da vardı ki; olay tam bir tiyatro olarak değerlendirildi. 

Bu kadar yalanı arka arkaya sıralayanların bir elektronik mağazasından aldıkları CD ve Hard diskleri tahrip ederek masaya koyabilecekleri şeklinde yorumlar yapıldı.   

Programın moderatörü, Hocaefendi'nin bir kişi için 'Onu anarken bizim küçük Fethullah'ın babası diyeceğim' sözlerini ahlaki olmayan imalarla çarpıtmaya çalıştı. Fakat bu tirajikomik durum da yanındaki kişi tarafından düzeltilmek zorunda kalındı. Düzeltme şöyle yapıldı: "Ben bunun öncesini sonrasını da biliyorum. Bahsettiği kişi Necdet Başaran. Ve küçük Fethullah sözünün sebebi de o kişinin çocuğunun isminin Fethullah olması."

Hükümete yakınlığıyla bilinen ensonhaber.com gibi internet siteleri de programın moderatörüne tepki gösterdi. 'Skandal görüntüler' başlığıyla yayın yapan program, manşetlere 'skandal' olarak taşındı.

Hocaefendi'nin vaazlarının cımbızlama yöntemiyle ekranlara getirilmesi, 28 Şubat sürecinde ATV'nin düğmeye basmasıyla yaşanmıştı. Bu kara propaganda yönteminin şimdi ATV'nin küçük kanalı A Haber üzerinden yapıldığı belirtiliyor.

<< Önceki Haber 'Şok görüntü' diye yayınladılar, kendilerine güldürdüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER