Sorguya alınan minik çocuktan büyük cevap

Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Şubat’taki ikna odalarını hatırlatan uygulaması her kesimden tepki çekerken Bodrum Özel Merter Koleji'nde bakanlık müfettişlerinin skandal uygulamasına bir çocuğun verdiği cevap dikkat çekti.

Sorguya alınan minik çocuktan büyük cevap

Türkiye'nin dört bir tarafında Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince özel okullar adeta abluka altına alındı. Bugün bu okullardan, Bodrum Özel Merter Koleji'ne giden bakanlık müfettişleri, herhangi bir psikolog ve rehberlik uzmanı olmaksızın öğrencileri (ya da öğretmenleri) adeta 'suçluymuş' gibi ifadelerini alırken çocuk psikolojisini yansıtan çok ilginç de bir cevap aldılar.

MEB tarafından valiliklere gönderilen yazılı emir doğrultusunda bütün şehirlerdeki özel okul, yurt ve dershaneler baskı altına alınıyor. İlkokul çağındaki çocukların sorumsuzca 'sorgulanması', '28 Şubat yeniden mi hortladı?' sorusunu akıllara getirirken 'İleri demokrasinin yaşandığı iddia edilen bu dönemde öğrencilerin 'yazılı ifadeleri'nin alınması pes dedirtti. 

Bu skandal uygulamalardan biri de Bodrum Özel Merter Koleji'nde yaşandı. Yanlarında herhangi bir psikiyatri uzmanı olmadan sorgulanan çocuklardan birinin cevabı dikkat çekti. 

Kendisine yazılı olarak yöneltilen, ''okul idaresi ve öğretmenler tarafından ders esnasında veya ders saatleri dışında, 'devlet erkanına yönelik olarak iftira, kin ve nefret uyandıran, devlet büyüklerini zan altında bırakacak'' şekilde propaganda amaçlı siyasi toplantının yapıldığı ve farklı görüşteki öğrencilerin kurumla ilişiği kesildiği iddia edilmektedir. Sözü edilen iddia ile ilgili bildiklerinizi yazınız'' şeklindeki soruya 9 yaşındaki bir öğrenci  şöyle yazdı: "Öğretmenimiz böyle şeyler söylemedi. Dürüst olun, doğru yolda gidin, çalışın"

İşte o 'yazılı ifade tutanağı '




SAMANYOLUHABER.COM


<< Önceki Haber Sorguya alınan minik çocuktan büyük cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER