Star, Erdoğan hayranı valiyi niye harcadı?

Star Gazetesi'nin haberi kafaları fena karıştırdı.

Star, Erdoğan hayranı valiyi niye harcadı?

Şırnak Valisi Hasan İpek gerek cemaat karşıtı söylemler, gerekse çözüm süreciyle ilgili bazıları  tartışılan sözleriyle bilinen bir idareci. Geçtiğimiz yaz ayında yaptığı Abdullah Öcalan'ı övücü nitelikteki konuşması oldukça tartışıldı. İpek, ''çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşılıyorum" derken Twitter profilinde ''Çözüm süreci mutlaka başarıya ulaşacak. Emek verenler gurur, baltalayanlar utanç duyacak.'' yazıyor.

Yani iktidarın çalışmaktan mutluluk duyacağı bir isim...

Ancak son günlerde PKK'nın çıkardığı olaylar sebebiyle oldukça sıkıntılı günler geçiren Şırnak Valisi'yle ilgili bugün havuz medyasında çıkan yalan bir haber kafaları karıştırdı. Yalan diyoruz, çünkü Valilik, İpek'le ilgili çıkan haberin satır satır yalan olduğunu açıkladı.

STAR AKP'NİN SEVDİĞİ VALİ'Yİ HARCAMIŞ

Star Gazetesi'nde çıkan ''Cizre’de kaosun fitilini gizemli ziyaret mi yaktı'' başlıklı haberde, ''istihbarat raporlarına göre 3 kişinin öldüğü olaylardan 1 gün önce Şırnak Valisi İpek, gizlice Cizre’ye gitti, KCK’lılarla görüştü. Sır ziyaretten sonra kent savaş alanına döndü.'' diyor.

Vali'nin kimseye haber vermeden yaptığı iddia edilen ziyaret Star'a göre şöyle gerçekleşmiş: 
'İstihbarat raporlarına ve  görgü tanık ifadelerine göre Şırnak Valisi Hasan İpek, 26 Aralık tarihinde yani saldırıdan bir gün önce, yol güzergâhında bulunan Jandarma karakollarından bile haber vermeden Cizre’ye geldi. İpek, Cizre’de HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız ve KCK Cizre sorumlularının da aralarında bulunduğu kişilerle bazı görüşmeler gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde başlayan sır görüşmeler öğleden önce bitti.'' 

Star'a göre görüşme sonrası akşama doğru olaylar başlamış. 

VALİ KENDİSİNİ ARAYAN GAZETEYE HABER DOĞRU DEĞİL DEMİŞ

Vali'nin iddia edilen görüşmeleriyle olayların fitilini yaktığını iddia eden gazete İpek'ten görüş almış, hatta İpek'in bu görüşmeyi yalanlaması haberin içinde de yer bulmuş. Star buna rağmen iddiasını sürdürerek olayların fitilini Vali yaktı haberinden vazgeçmemiş.

ŞIRNAK VALİLİĞİ SİTESİNDEN 'ALTINI ÇİZE ÇİZE' GERÇEK DIŞI DEDİ

Gazetenin haberi bugün Şırnak Valisi tarafından yapılan açıklamala yalanlandı. Açıklamada şunlar söylendi:
''12.01.2015 tarihinde, Star Gazetesi ve stargazete.com.tr  internet adresinde Kemal Gümüş tarafından "Cizre'yi Karıştıran 'Hendek' Ziyareti" ve "Vali: Cuma Namazını Şırnak'ta Kıldım" başlıklarıyla yapılan haberlerin şahsımla ilgili olan "Cizre'ye gittiğim ve sır görüşmeler yaptığım" bölümünün, tamamı GERÇEK DIŞIDIR.
Kamuoyunun bilgisine duyurulur. 12.01.2015''

Şimdi vatandaş soruyor. İktidar, vali'yi harcamayı mı planlıyor, yoksa Star'ın attığı kurşun bu sefer yanlış adrese mi isabet etti?


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Star, Erdoğan hayranı valiyi niye harcadı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER