Suriye sınırında güvenlik güçlerine ateş açıldı

Akçakale Sınır Kapısı'nda ateş açıldı, yaralılar var

Suriye sınırında güvenlik güçlerine ateş açıldı

Şanlıurfa Akçakale Sınır Kapısı'nda, Suriye tarafından gelen bir grubun olay çıkardığı, sonrasında memurlara ve güvenlik güçlerine silahla ateş açtıkları belirtildi. 

 Şanlıurfa'nın Akçakale Gümrük Kapısı'nda,  Suriyeli göçmenler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Gümrük kapısına gelen çok sayıda Suriyeli göçmen, Türkiye'ye geçiş yapmak  istedi. Geçişlerin koordineli yapılmasını talep geden güvenlik güçleri ile  göçmenler arasında çıkan tartışma kısa sürede taşların da kullanıldığı arbedeye  dönüştü. Bu esnada gümrük kontrol kulübesinde belirsiz bir nedenle yangın çıktı. Daha sonra Suriye tarafından kim tarafından ateşlendiği belli olmayan  mermiler sınırda bazı kişilere isabet etti. Olaylarda, Türk ve Suriyeli  yaralıların olduğu öğrenildi.

Kaymakam Eyüp Fırat ile Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve askeri  yetkililer olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Olay yerinde çok sayıda güvenlik güçleri önlem aldı, giriş çıkışlar  durduruldu.

         Vali Celalettin Güvenç, yaptığı açıklamada, "Olayda  yaralananlardan bir kişinin hayati tehlikesi var. Olayın kim tarafından  yapıldığını tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

AA

<< Önceki Haber Suriye sınırında güvenlik güçlerine ateş açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER