Tablonun arkasından öyle bir şey çıktı ki...

Tablonun arkasına gizlenmiş, şifresi Yunanistan! İçinde ise neler var neler...

Tablonun arkasından öyle bir şey çıktı ki...

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik olarak iki hafta önce farklı illerde eş zamanlı düzenlenen operasyonun İzmir bölümündeki aramalarında ele geçirilen bilgiler dehşete düşürdü. Dernek binasındaki duvara asılı bir tablonun arkasında bulunan flaş bellekteki 'Yunanistan' şifreli gizli dosyanın içinden bakın neler çıktı!

Operasyon sırasında arama yapılan bir dernekte duvara asılı yağlı boya portrenin bulunduğu tablonun arkasına gizlenmiş flaş bellek ele geçirildi. İstihbarat ve terör ekiplerinin çabalarıyla flaş bellekteki dosyanın çözülen şifresinin 'Yunanistan' çıkması şaşkınlığa sebep oldu. Terör uzmanlarınca incelemeye alınan şifreli dosyanın içeriğinde ise, örgüte yönelik aile ilişkilerinden, eleman kazanımına, gözaltında izlenecek taktiklerden mektuplara kadar çok önemli bilgilere ulaşıldı.

İMAM HATİPLER İÇİN ÖZEL BİRİM

Terör örgütü elemanlarından özellikle cezaevinde kalanlarla yapılan mektuplaşmanın örneklerinin yer aldığı dosyada, en dikkat çeken konulardan biri ise Türkiye'deki lise türlerine yönelik değerlendirmeler ve çalışma yöntemleri oldu. Liselerle büyük bir devrimci potansiyelin beklediğine yer verilen dosyada, 2004 yılı rakamlarına göre toplam 3 milyon 325 bin öğrencinin liselerde eğitim gördüğü, bunların önemli bir bölümünün ise orta tabakadaki ailelerde yetişen kişiler olduğu yer aldı. 

Mektuplarda imam hatip liseleri için ise "Bugün iktidardaki AKP de dahil din istismarcısı gerici örgütlenmelerin kadrolarının ağırlıklı kesimi bu liselerde eğitim görmüş kesimden gelmektedir. Bizim gençlerimizdir. Gericiliğe teslim edilmesi düşünülemez. Buraları ne pahasına olursa olsun gericiliğin arka bahçesi olmaktan çıkarmak gerekir. Uygun program ve politikalarla yaklaşıldığında bunu başarmak mümkündür. Geçmişin derslerini de değerlendirerek, buralara daha iradi bir programla yaklaşıldığında sonuç almak zor olmayacaktır. Bunun için Liseli Dev-Genç örgütlenmesinde buralarla ilgilenen özel bir birim kurmakta yarar vardır" ifadeleri yer aldı.

DHA
<< Önceki Haber Tablonun arkasından öyle bir şey çıktı ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER