Tam 83 yıldır orucunu aksatmıyor!

Hatay'ın Erzin ilçesinde yaşayan 98 yaşındaki Zülfiye Demir, dinçliğiyle görenleri şaşırtıyor.

Tam 83 yıldır orucunu aksatmıyor!

Sağlık kontrolü için gittiği doktorların hayretler içerisinde kaldığı Demir, 83 yıldır aralıksız oruç tutuyor.

98 yaşındaki Zülfiye Demir, yaşıtlarına nazaran daha dinç. Diyarbakır Eğil nüfusuna kayıtlı Demir, gençliğini tarlalarda ekin biçerek geçirmiş. İlerleyen yaşına rağmen gününü mahallede dolaşarak geçiren Demir, sağlığına büyük özen gösteriyor. 9 yaşından bu yana namaz kılan ve 83 yıldır orucunu eksiksiz tutan Zülfiye nine, doktorların da dikkatini çekiyor. Erzin'in Bahçelievler Mahallesi'nde oturan Demir'in tam 150 torunu var. Torununun torununu gören Zülfiye nine, en çok dondurma yemeyi seviyor. Mahallede gördüğü çocuklara para verip kendisine dondurma ve kola aldıran Zülfiye nine, 6 katlı bir binanın merdivenlerini çıkmakta zorlanmıyor.

Ramazan ayında oruç tutarak kulluk vazifesini yerine getiren Zülfiye Demir, namazlarını da eksiksiz kılıyor. Evlendikten sonra oruçlarının tamamını tuttuğunu dile getiren Demir, oruçlu halde sabahtan akşama kadar tarlada ekin biçtiğini söyledi. Akşam eve geldiğinde çocuklarına namaz eğitimi verdiğini anlatan Zülfiye nine, evlatlarının topluma yararlı olmaları için çaba harcadığına vurgu yaptı.

Annesini gören doktorların şaşırdıklarını belirten Adem Demir, "Babam 1947 yılında ben dünyaya gelmeden önce vefat etmiş. Annem öküzlerle çift sürmüş köyde. Ekin biçmiş, harman savurmuş. En ufakları benim. Annem akşama kadar ekin biçerdi, akşam gelir bize namaz dersi verdi. 5 vakit namazlı yetiştirdi bizi. Evlendikten sonra bilfiil orucunu tutmuş, namaz kılmış ve biz 6 çocuğunu da elhamdülillah namazlı yetiştirdi. Hacca da gönderdik. Bizleri küçüklükten beri haramdan uzak tutmaya çalıştı. Osmaniye'de tahlil yaptırdım. Doktor, 'Teyze maşallah benden sağlam' dedi. Dondurmayı çok seviyor. Her akşam dondurma getirsem yok demez. Kola da içiyor. İstedikçe getiriyorum. Kimi zaman da sokaktaki çocukları gönderiyor dondurma aldırmaya." dedi. 

Ninesinin yokluklar içerisinde yaşadığını söyleyen torunu Abdullah Elmas, "Nenemin 4 erkek, 2 kız 6 çocuğu var. Bu çocuklarından toplam 150 torunu var. Torunlarının bir kısmı Erzin'de, bir kısmı da Diyarbakır'da. Nenem torununun torununu gördü. Gençliğinde çok yokluk çekmiş. Evlendikten sonra tarlada çalışmış. Ama hiçbir zaman isyan etmemiş. Haline şükretmiş. Torunlarına, çocuklarına her zaman haramdan kaçınmalarını tavsiye ediyor. Helalin önemini anlatıyor. Ben onun duasıyla hacca gittim. Nenem yaşına rağmen çok şükür dimdik ayakta. Sağlığına dikkat ediyor. Torunları ve çocukları onu yalnız bırakmıyor. Her zaman yanındalar." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Tam 83 yıldır orucunu aksatmıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER