Taraf Genel Yayın Yönetmeni'nden çok konuşulacak sözler

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Neşe Düzel medyaya darbe operasyonunu ağır bir dille eleştirerek, Türkiye’nin vardığı noktayla ilgili endişelerini dile getirdi.

Taraf Genel Yayın Yönetmeni'nden çok konuşulacak sözler

Neşe Düzel, Medyaya darbe operasyonunun son olmayacağını, 30 yıllık meslek hayatı boyunca bu kadar büyük baskıyla karşılaşmadıklarını dile getirdi.

Hükümetin hukuk ve demokrasi mücadelesi söylemlerinin içinin boş olduğuna dikkat çeken Düzel, ‘Hukuk, demokrasi mücadelesi falan olsa o zaman niye bütün bu yolsuzluk iddianameleri, operasyonları takipsizlikle sonuçlandı, niye hiçbirinin üzerine gidilmedi?’ diye sordu.

İŞTE NEŞE DÜZEL’İN O AÇIKLAMALARI:

TÜRKİYE DİBE VURUYOR

Medyaya darbe operasyonunu korkunç buluyorum. Ben gerçekten iktidarın çıldırdığını düşünüyorum artık bu noktalara vardırdığı için işi. Çünkü eğer bir hukuk, demokrasi mücadelesi falan olsa o zaman niye bütün bu yolsuzluk iddianameleri, operasyonları takipsizlikle sonuçlandı, niye hiçbirinin üzerine gidilmedi. Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi bir hukuk mücadelesi olsa onların üstü niye kapatıldı, niye hiçbir dava yok şu an?

Tabiki zamanlama da çok enteresan ama herşeyin artık Türkiye’de zamanlaması çok enteresan olmaya başladı. Korkunç bir şey, hiç iyi yöne gittiğini düşünmüyorum Türkiye’nin. Dibe vuruyoruz diye düşünüyorum. Bütün bu çılgınlığı, iktidarın çıldırmasını da sonun başlangıcı olarak görüyorum artık.

MEDYAYA DARBE OPERASYONU SON OLMAYACAK

Makul şüphe yasası zaten bütün bu operasyonları yapabilmek, kolaylaştırmak için getirildi. Bu zaten herkesin bildiği çok açık bir şey. Zaman’a operasyon bekleniyordu anlamında anlamayın. Birşeylere operasyon yapılması için zaten bütün bunlar, makul şüpheler, kesin deliller aranmadan, delil sunmadan sadece ben şüphelendim diyerek insanların götürüleceği belli. Bu son olmayacak. Başka davalar, soruşturmalar da açılacak. Bütün bu değişiklikler onun için yapıldı herhalde.

MEDYAYA HİÇ BU KADAR BÜYÜK BASKI GÖRMEDİM

Türkiye’de hukuku siyasetin yönettiği en zirve dönemlerden birindeyiz. Müthiş bir vesayet rejimi yaşanıyor Türkiye’de Bir vesayetten, diğer vesayete yuvarlanmış bir ülkedeyiz şu an. Gerçekten çok karanlık, çok dibe vurmuş durumdayız. Çünkü basının özgürlüğü, halkın bilgi alma özgürlüğü demek. Basını susturursanız nerelere varacak iş. Çok büyük bir baskı var. Ben 30 yıldır bu mesleğin içindeyim. 79’da başladım. Ben 28 Şubat da dahil medyada hiç bu kadar büyük bir baskı görmedim.

ÜLKEDE BÜYÜK BİR KORKU İKLİMİ VAR

Çok büyük bir baskı, korku var. İnsanlar artık makul şüpheyle içeriye alınıyorlar. Hiç şüphesiz büyük bir korku iklimi var. Biz zaten bunu uzun zamandır kendi gazetemizde dile getiriyoruz. Ve bunun örnekleri de yaşanıyor şu an.

TÜRKİYE AB YOLUNDA GERİYE DÜŞTÜ

Çok kötü şeyler yaşanıyor. Avrupa Birliği yolunda bütün yapılanlar geri alındı. Biz Avrupa Birliği sebebiyle AKP’ye destek verdik. AB konusunda da gerçekten adımlar attı. Ve bütün o adımları geriye aldı ve şu an Türkiye olmazsa olmaz Kopenhag kriterlerinde artık geriye düştü. 

TÜRKİYE’DE BU KADAR BASKICI BİR DÖNEM HATIRLAMIYORUM

Bu yeni Türkiye dedikleri eski Türkiye’ye de benzemiyor. Çünkü eski Türkiye’de iki iktidar odağı vardı. Şu an tek bir iktidar odağı var. Bir parti devletinin iş başında olduğunu düşünüyorum. Erdoğan herşeye hükmeden tek bir lider. Yani ben Türkiye’de böyle bir dönem hatırlamıyorum. Ciddi otoriter, çok baskıcı bir rejim söz konusu.

Aktif Haber
<< Önceki Haber Taraf Genel Yayın Yönetmeni'nden çok konuşulacak sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER