Taraf'tan Ankara'yı karıştıracak çarpıcı iddia!

Taraf Gazetesi çok ciddi bir iddia ortaya attı. İddiaya göre çıkacak kapsamlı bir afla PKK ve KCK'lılarla Ergenekon ve Balyoz sanıkları serbest kalacak...

Taraf'tan Ankara'yı karıştıracak çarpıcı iddia

Başbakan'ın "Cezaevleri boşalacak" sözleri "Genel af" tartışması başlattı. Taraf Gazetesi affın ayrıntılarını yazdı. İddiaya göre genel af olmayacak. Af devlete karşı işlenen suçlarla sınırlı tutulacak. Böylece Hrant Dink'in katili Ogün Samast ve Cem Garipoğlu gibi isimlerin tahliyesi engellenecek. Ama KCK'lılar, Ergenekon ve Balyoz hükümleri çıkacak bir afla serbest kalacak.

BDP ilk günden bu yana çözüm sürecinde ısrarla KCK ve PKK'lıların serbest bırakılmasını istiyordu. Bu talep, 3. ve 4. yargı paketlerinin hazırlık aşamalarında  hep masaya geldi. Ancak o dönemde "Şimdilik erken denerek" bundan vazgeçildi. Habere göre şu an gelinen noktada AK Partili yetkililer arasında "artık af çıkarılabilir" düşüncesi öne çıktı.

Habere göre, AK Parti'li yetkililer PKK ve KCK'yı merkeze alan bir affın toplumda ciddi tepkiler doğurmasından endişe ediyor. Bu sebeple af kamuoyuna "toplumsal barış" adı altında anlatılmaya çalışılacak. Sadece PKK'lılar ve KCK'lıların affedilmeyecek. Af Ergenekon ve Balyoz darbesi hükümlülerini de kapsayacak.

Affın ayrıntılarını ve tarihini ise çözüm sürecinin seyri belirleyecek.
<< Önceki Haber Taraf'tan Ankara'yı karıştıracak çarpıcı iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER