Tasfiye edilen memur sayısı dehşete düşürdü

Milli Eğitim’de 76 bin memurun unvanlarının kanunla elinden alındığını belirten Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, iktidarın insanların emeğini çaldığını söyledi.

Tasfiye edilen memur sayısı dehşete düşürdü

Hitler ve Mussolini de kanun çıkarttılar yaptıklarıyla ilgili.” diyen Koncuk, kanun çıkarmanın, uygulamalarının demokratik olduğunu göstermeyeceğini kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hükümetin kanuni değişiklikle dört yılı doldurmuş okul müdürlerinin görevlerine son verilmesine ve kamuda gerçekleşen ‘VIP torpil’ atamalarına sert tepki gösterdi. Dün sendika temsilcileriyle bir araya gelen Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 76 bin memurun unvanlarının ellerinden alındığını ve okul müdürlerinden başlayarak tasfiye gerçekleştirildiğini kaydetti. Koncuk, “Bunun hadi modern hukukla uzaktan yakından alakası yok da, dinî olarak da yeri yok. Sayın Başbakan, kul hakkı yiyorsun. Bu insanların emeği, alın teri çalınırken seyrediyorsunuz, bunun Yüce Divan’da hakkını veremezsiniz.” diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendikaya bağlı İstanbul Avrupa yakası şube başkanları ve temsilcileriyle bir araya geldi. Koncuk, konuşmasında AKP hükümetinin iktidar yanlılarına yaptığı kayırmacılığa sert tepki gösterdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Herkesi kucaklıyoruz.” sözünü eleştiren Koncuk, “Ben kimi sevmediğini biliyorum. İnsanları kategorize eden, düşüncelere göre kamplara ayıran, ötekileştiren yeni Türkiye diye bir şey icat ettiler. Yerin dibine batsın böyle yeni Türkiye, biz eskisini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatından 76 bin memurun tasfiye edildiğini söyleyen Koncuk, şu ifadeleri kullandı: “Hitler, Mussolini de kanun çıkarttılar hep yaptıkları ile ilgili. Ama çıkarttıkları kanun, uygulamalarının demokratik olduğunu, insan haklarına uygun olduğunu göstermez ki. Bir gerekçe oluşturma anlamında kanun çıkartılıyor. Türkiye’de de aynı uygulamalara şahit olmuyor muyuz? Kanun çıkartıldı, ne oldu; Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatından binlerce, 76 bin insanın unvanları elinden alındı. Adeta bir gömlek çıkartır gibi, bir ceket çıkartır gibi, bunların idarecilik görevi ellerinden alındı. Şube müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü, okul müdürlüğü, müdür yardımcılığı vesaire.” Türkiye Cumhuriyeti’nin yenisini gerektirmeyecek kadar daha genç bir devlet olduğunu ifade eden İsmail Koncuk, “Bu nasıl yeni Türkiye olabilir? Diktatör uygulamalarının olduğu, demokrasinin olmadığı bir Türkiye. Bu uygulamaların olduğu bir Türkiye eski de demiyorum köhnedir.” diye sordu.

AKP, devlet memurluğunu kaldıracak

‘İş güvencemiz tehdit ediliyor.’ diyen İsmail Koncuk, 2015 genel seçimlerini kazanması halinde, bir 4 yıl daha AKP hükümetinin iktidara gelmesi halinde devlet memurluğunun kaldırılacağını söyledi. Koncuk, “Devlet memurluğunu tanımlayan Anayasa’nın 128. maddesini AKP değiştirmek istiyor. Genel seçimleri kazanması halinde, bunu yapacak.” dedi. Memurlara 2014 yılında 123 lira zam yapıldığını belirten Koncuk, “Bu, 5,2 zam demektir. Sayın Başbakan ‘Memurlara yüzde 17 zam yaptık.’ diye açıklamalarda bulunuyor. Ya Sayın Başbakan’ı birileri aldatıyor ya da kamuoyunu aldatmaya çalışıyor. Kamu çalışanlarına yüzde 17 zam yapılmamıştır.” diye konuştu.

Kamu-Sen İstanbul Şube Başkanı Hanefi Bostan da konuşmasında Milli Eğitim’e kurulan kumpasın deşifre edildiğini söyledi. Bostan “29 Aralık 2014 günü bu deşifre ettiğimiz çete hakkında pazartesi günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.” diyerek, herkesi Çağlayan’a demokrasi ve hukuk arayışına çağırdı.

‘14 Aralık tarihe kara leke olarak geçti’


-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 14 Aralık’ta medyaya yapılan operasyonun hukuk tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi. Koncuk, “Bir dizi filminden suç örgütü çıkarma anlayışını, ben dünyanın anlayacağını düşünmüyorum. Birtakım basın yayın organlarına yapılan operasyonla, maalesef bir diziden suç örgütü çıkarma becerisini gösteren yargı adamlarımız var. Onları kutlamak lazım! Böyle bir şey olabilir mi? O zaman insanlar bir kitap yazar. Oradaki cinayetleri de yazarın üzerine yıkmaya çalışan bir anlayış bu. Bu durum, Türkiye’yi dünyada komik duruma düşürmüştür.” dedi. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme iddiasında olan bir ülke olduğunu belirten Koncuk, “Bu iktidar AB Bakanlığı’nı ihtisas etti. Şimdi ‘AB’ye girmek gibi kaygımız yok.’ diyorlar. Niye AB Bakanlığı’nı kurdunuz o zaman? AB Bakanlığı’nı kapatın. Kapatın da hiç olmazsa komik olmayalım.” ifadelerini kullandı.ZAMAN
<< Önceki Haber Tasfiye edilen memur sayısı dehşete düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER