Türkiye Suriye savaş uçağını düşürdü

Türkiye sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Suriye uçağını düşürdü.

Türkiye Suriye savaş uçağını düşürdü

Türkiye’nin Suriye sınırında bulunan Hatay’ın Yayladağı ilçesi yakınlarında sınır ihlali yapan bir Suriye savaş uçağı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürüldü. Yayladağı’nın Keseb kasabasına düşen uçağın Türkiye hava sahasını ihlal ettiği nedeniyle düşürüldüğü belirtildi.  Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre  Suriye'ye ait iki savaş uçağının öğle saatlerinde sınıra yaklaşması üzerine Türk hava unsurları tarafından önleme yapılarak  yoğun ikazlarda bulunuldu. Uçaklardan birisi ikazlara uyarak geri dönerken diğer uçağın Türk sınırına doğru ilerleyişini sürdürmesi ve sınırı 07-08 mil ihlal etmesi üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 uçakları tarafından düşürüldü. Suriye uçağının Suriye'nin Keseb kasabasının batı tarafına düştüğü bildirildi.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye'nin Keseb kasabasının batı tarafına Suriye uçağı düştüğü bilgisi geldiğini bildirdi. BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPTI  Başbakan Erdoğan, Suriye uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak "Bizim sınırlarımızı, hava sahamızı ihlal ettiler. F-16'larımız kalktı ve bu uçağı vurdu Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan, bundan sonra bizim tokadımız ağır olacak. Onun için ben başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere, silahlı kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum, Hava Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Mesele bu" dedi. Gül'den Necdet Özel'e tebrik
Türkiye'nin, sınır ihlali yapan Suriye uçağını vurmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orgeneral Necdet Özel'i tebrik etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Silahlı  Kuvvetlerinin (TSK) sınırı ihlal eden Suriye uçağını düşürmesine ilişkin  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i arayarak tebrik etti. Gül,  Türkiye'nin sınırlarını koruma konusundaki azim ve kararlılığının gösterildiğini  vurguladı.   Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Nükleer Güvenlik  Zirvesi için Amsterdam'da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı  Orgeneral Özel'i telefonla aradı. Sınır ihlali yapan Suriye uçağının TSK  tarafından düşürülmesi konusunda Orgeneral Özel'i ve şahsında Hava Kuvvetleri ile  pilotları tebrik eden Gül, Türkiye'nin sınırlarını koruma konusundaki azim ve  kararlılığının gösterildiğini kaydetti.   Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel de, görüşmede "Görevimizi yaptık"  ifadesini kullandı. 
SINIR KAPISI EL DEĞİŞTİRMİŞTİ
Suriye'de rejim güçlerine karşı savaşan muhalifler, sabah saatlerinde Lazkiye kentine bağlı Keseb Sınır Kapısı'nı ele geçirmişti.
<< Önceki Haber Türkiye Suriye savaş uçağını düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER