Ünlü işadamı Ayhan Bermek: Türkiye bu kıymetin farkında değil

Faksı Türkiye’ye getiren kişi olarak bilinen işadamı Ayhan Bermek, Fethullah Gülen Hocaefendi'yi tanımasını hayatının miladı olarak tanımlayarak “Hizmete dair saldırıları duyacağıma dağda çoban olsaydım.” diyor.

Ünlü işadamı Ayhan Bermek: Türkiye bu kıymetin farkında değil

Ünlü işadamı Ayhan Bermek, 1999’dan bu yana da Hizmet Hareketi’ni yakından bilen biri. İşadamı İhsan Kalkavan’ın daveti sonucu Japonya’da bir okulu ziyaretle başlamış. Aksiyon dergisi'ne konuşan Bernek, “Gönlüm orada kaldı. Ondan sonra Japonya’nın abisi biz olduk! Çok güzel bir dünya. Tabii Hocaefendi’yi tanıdım.” diyor. 

Bermek’in “O benim kanaat önderim, edep hocamdır.” dediği Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yanında onar günlük iki kamp hayatı da olmuş zamanla. Bermek Hocaefendi'yle geçirdiği zamanı ise şöyle özetliyor: “Orada ikindi sonrası sohbetlerinde fikriyat olarak tanımak, ondan istifade etmek bulunmaz bir nimet. Sonradan görmeyim, birinin rahle-i tedrisinden geçmedim. Ama dinin nezaket, sabır, hoşgörü olduğunu, insanı mutluluktan mutluluğa uçurduğunu, öte âlem için bu dünyada yapılacak çok şeylerin olduğunu öğrendim. Tamamen kalbî, insan odaklı bir dünyanın içine düştüm. Ve hakikaten samimi söylüyorum ki arkamı dönerek yaşayabileceğim bir dünya bu Hizmet dünyası. O kadar güzel yaşıyorum ki, o kadar iyi insanlarla merhabalaşıyorum ki… Yani Hizmet nedir deyince çok şey anlatılır fakat ideal olan, sıfır diye bir şey olmaz ama, egoların törpülendiği bir dünya bu.”

Bermek, Hizmet Hareketiyle tanışmasına vesile olduğu için İhsan Kalkavan’a da ayrıca müteşekkir olduğunu belirterek, "Hizmet ile daha çok beraber olmaktan mutlu oluyorum" dedi.

"HİZMETİ TANIMAK HAYATIMDA MİLAT OLDU"

Ayhan Bermek, Hizmet Hareketine yönelik suçlamalara aynı tarzda cevap vermeyerek şöyle konuşuyor: “Biz duadan, sevaptan, hizmet etmekten başka bir iş bilmeyiz. Dolayısıyla bize kem söz, kızgınlık gibi şeyler kalmıyor. Hizmet’i tanımak, hayatımda milat gibi. Evet, iyi bir adam olmaya çalışıyordum, inançlarım, ailemi yetiştirme tarzım… Ama Hizmet’teki öğretmenleri, özellikle yurtdışındakileri görüp tanıdıkça ben bunlar gibi olmak için on fırın ekmek yemem lazım dedim.”

"BİZ 'İN'LERDE DEĞİL EVLERDE OTURUYORUZ, EVİMİZİN KAPISI DA HERKESE AÇIK"

Son dönemlerde Hizmet ile ilgili en yüksek siyasi makamlarca söylene hakaretlere bir türlü anlam veremediğini belirten Benek, tüm bu olan biteni sindiremediğini vurgulayarak özellikle Başbakan’ın ‘İnlerine gireceğiz, inlerine!’ ifadesi karşısında tepkisiz kalamıyor: “Biz inlerde değil, evlerde oturuyoruz. Evimizin kapısı da herkese açıktır, gelsinler çay, kahve ikram ederiz.”

"TÜRK OKULLARININ KAPATILMASI İSLAMİYET İÇİN DE TÜRKİYE İÇİNDE ÇOK VAHİM"

Bermek, birtakım büyükelçilere yurtdışındaki okulların kapatılması ile ilgili söylenenlere de sessiz kalamıyor ve bu durumu özellikle İslamiyet için çok vahim bir tablo olduğunun altını çiziyor: “Bu her yönüyle vahim bir olay. İslamiyet için çok vahim, Türkiye’nin gelişmesi için çok vahim, öncü insanların emeklerinin zayi olması açısından vahim. En önemlisi de dinlerarası diyalog ve dünya barışına atılmış adımlar için vahim.” Bunca hakaretin havada uçuştuğu ortamda Bermek, duyduklarına inanmak istemediği için şunu da düşünmüş: “Keşke işadamı olmayıp olayların içinde olan biteni bu kadar görmese ve hissetmese idim. Dağ başında bir çiftçi, bir çoban olsaydım da mutlu yaşasaydım.”

Hocaefendi’yi vefasızlık üzdü

Ayhan Bermek, bütün bunlara rağmen aleyhteki bu çalışmaların beyhude olduğunu da söylemeden edemiyor. Hizmet Hareketi’nin şikâyet edildiği ABD’de Başkan Obama’nın yakın lobisinde 4 Türk olduğunu söyleyen Bermek, Amerika’da ki Türk Okullarında okuyan çocukların ise hem başarıları hem ailelerine karşı tutum ve davranışları da takdir gördüğünü dile getiriyor: “O zenci çocukları ile anne babaları iftihar ediyor. Amerikalılar neredeyse bütün okulları bize devredecekler. Amerika’da çığ gibi büyüyor mesela. Bir okul ister Afrika’da ister Sovyetler’de ister Japonya’da açılmış olsun. Hacı Kemal Abi’lerin Azerbaycan’da, Türkmenistan’da başlattıkları bu dünya hareketi bugün bu seviyeye geldi. Maalesef Türkiye bunun farkında değil. Seçim meydanlarında oy için kullanılıyor bunlar.”

Bermek, yapılanlara karşı Gülen’in, kendisinin de bulunduğu bir sohbette söylediklerini hatırlamadan edemiyor: “Gazetedeki röportajında da var. ‘İman çok önemli din açısından, ikincide ise vefa gelir’ dedi.”


<< Önceki Haber Ünlü işadamı Ayhan Bermek: Türkiye bu kıymetin farkında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER